1. BRAVURA
  2. Insights
  3. Sandra konsult på Dagab

Sandra konsult på Dagab

Sandra är konsult på Dagab: ”En perfekt språngbräda för karriären”

Efter fyra år på Willys ville Sandra Magnusson ta nästa steg i sin karriär och testa en administrativ tjänst. Via Bravura hittade hon konsultuppdraget som masterdata-administratör på Dagab och tog chansen att prova något nytt.

Alla varor du ser på hyllan i din matvarubutik har ett nummer som är fullt av data med information om varan. Utan den informationen kan inte butikens kassasystem känna igen varorna och du kommer inte att kunna köpa dem. Sandra Magnusson och hennes kollegor på Dagab är de som skapar och administrerar all den här datan:

– Vi följer upp, reviderar och löser problem som kan uppstå. Varenda vara har ett unikt nummer med unik information. Numret gör att vi kan följa varan genom hela kedjan.

Dagab är en del av Axfood som också äger alla Hemköp- och Willysbutiker, och innan Sandra Magnusson fick sitt konsultuppdrag på Dagab jobbade hon faktiskt i en Willysbutik.

– Det är väldigt kul att få se hur det funkar på andra sidan. Här får jag jobba i första ledet och lösa problem som jag har erfarenhet av från butiken.

– Problemlösningen är något jag verkligen gillar med jobbet. Det kan vara att det ligger fel antal produkter i en kartong men att det inte dykt upp i vårt system. Då får jag felsöka, ta kontakt med leverantörer och butiker och försöka lösa problemet, säger hon.

Vad var det som lockade dig med just den här tjänsten?

– Jag har länge varit sugen på ett mer administrativt jobb och att ta min karriär i den riktningen. I just den här tjänsten behövdes erfarenhet av systemet SAP vilket var det vi jobbade i på Willys, så det kändes som en perfekt matchning.

Hur känner du för att jobba som konsult?

– Det är första gången jag jobbar som konsult och jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig, men i vardagen märker jag ingen skillnad alls. Alla jobbar med samma sak här och det är inte bara jag som är konsult på vår avdelning. Av totalt arton är sju konsulter från Bravura, berättar Sandra Magnusson.

– Jag trivs som tusan och är jätteglad att jag tog steget och bytte bransch. Konsultuppdrag känns verkligen som en bra språngbräda in i karriären, så till den som kanske tvekar skulle jag bara säga – testa!