Bravura_djungel_2-1

News

Från att tävla i VM till Account Manager på Bravura

av Bravura

 

bild-carl

Carl är Bravuras nya Account Manager

Bravuras nya Account Manager Carl har tidigare tävlat i längdskidor på elitnivå där VM bara har varit en av de storslagna tävlingarna. Nu har Carl bytt karriär och tävlar på annat håll – inom b2b-försäljning.
I en intervju berättar han om sin yrkesresa och framtidsförväntningarna på Bravura.

1. Carl, du har ju tidigare tävlat i längdskidor, bland annat i VM. Vilken vändning! Hur kommer det sig att du valde att bli Account Manager?
- Fysiskt är det såklart en stor omställning. Nu kommer jag ha betydligt färre intervaller och race, haha. Dock är det en väldigt snarlik uppgift jag har på Bravura, det handlar väldigt mycket om att prestera under press och göra ett hårt jobb som kan löna sig senare. I skidåkningen kämpar vi för att (kanske) få en möjlighet att stå överst och få den framgång alla drömmer om. Jag hade tur som fick vara med om det största man kan vara med om inom skidåkning - att stå i centrum av 30 000 människor på ett hemma-VM där alla skriker ens namn. Det första jag föll för när Bravura kontaktade mig var att det verkade som ett otroligt härligt gäng och ett ställe där man precis som i skidåkningen får betalt efter prestation.

2. Vad är dina förväntningar på din roll?
- Väldigt blandad. Jag är väl medveten om att det krävs hårt arbete för att nå dit jag vill. Jag la min skidkarriär på hyllan för att jag kände att jag inte kunde ge hundra procent på grund av mina skador. Istället valde jag att kliva åt sidan och ägna mig åt det jag kan prestera fullt ut i, som det här försäljningsjobbet.

3. Vilket intryck har du fått av företaget hittills?
- Första gången jag fick vara med Aukland-brödernas Team Santander i Åre för två år sedan möttes jag av en total hjärtlighet. Jag fick precis samma känsla när jag klev in på Bravuras kontor min första arbetsdag. Mycket kramar, high five och öppenhet. Något jag inte är jättevan med, men som jag verkligen uppskattar. Att det är en otrolig målinriktad grupp ska även tilläggas.

4. Vad är det bästa med att jobba som Account Manager än så länge?
- Mina nuvarande kollegor spelar en stor roll. Jag har länge längtat efter riktiga kollegor som man tävlar med, inte emot.

5. Att idrottstävla och jobba inom b2b-försäljning går ganska mycket hand i hand. Känner du att det finns några konkreta likheter som du känner igen dig i?
- Det finns en jätteklar likhet: att man kämpar för att få en belöning. Den nervositet man känner innan start i en skidtävling är snarlik i det man känner inför ett kundmöte eller ett kallt samtal. Just nu är jag inne i en uppstartsfas där jag har börjat bygga en kundkrets från noll, vilket innebär otroligt mycket telefontid. Man kan se den som skidåkningens höstträning: man har sikte på målet lite längre fram som man vet att man snart kommer nå. Så länge man har fokus på rätt saker och gör sitt bästa kommer man gå långt.

6. Vad är ditt interna karriärsmål?
- Jag har inte satt upp ett mål ännu, men som jag nämnde tidigare gör jag detta till hundra procent. Man får själv lista ut vad det innebär, hehe.

Se alla lediga jobb på Bravura

 

Läs även
Tre snabba med Bravuras nya rekryterare Marcus
Därför valde Cindy att jobba på Bravura
Hitta syftet som driver dig

karriär