Träningstips från Nathalie Eklund
  1. BRAVURA
  2. Insights
  3. Träningstips från Nathalie Eklund

Träningstips från Nathalie Eklund

Har du svårt att hålla igång träningen? Är det lite extra jobbigt när det är lite mörkare och kallare årstid? Då är du inte ensam. Det är klart att det kan vara lite uppförsbacke att träna, framförallt ute om det är mörkt, kallt och regnigt. Inget konstigt med det. Men vi kan ju inte sluta träna och hålla igång bara för att det är kallt och mörkt ute! Träning och fysisk hälsa har direkt koppling på både välmående överlag, men också på prestation på jobbet, i studierna med mera. Just därför är en aktiv livsstil så viktigt för att man ska må bra och vara på topp.

Hämta inspiration och bli motiverad

På Bravura brukar vi peppa varandra genom att anordna tävlingar, träna tillsammans och att nyttja den schemalagda träningstid som finns på jobbet. En inspirationskälla för oss är cyklisten Nathalie Eklund. Nathalie har siktet inställt på OS 2024 och sätter upp både kort- och långsiktiga mål för att nå dit. Det som framförallt inspirerar är hur det med enkla tankemönster går att hålla igång med träningen även när förutsättningarna i form av väder och dagsljus inte är optimala. Nedan är några tips från Nathalie Eklund om hur du håller igång träningen under höst och vintern.

Träningstips under höst och vinter från Nathalie Eklund

Nyttja dagsljuset

Se till att verkligen nyttja de timmar med dagsljus som finns. Passa på att träna på förmiddagen, då är det som ljusast.

Involvera andra

Tillför mer glädje till träningen genom att planera in passen med en eller flera vänner/kollegor/familjemedlemmar. Då får ni samtidigt tid att umgås, det blir lättare att träningen blir av och ni an kan peppa och sparra varandra.

Kläder efter väder

Det är viktigt att tänka på klädseln! Klä dig efter väder - kyla, regn, mörker - se till så att du inte fryser, klä dig lager på lager och hellre för mycket som du kan ta av dig än tvärtom.

Nyttja de möjligheter som årstiderna medför

Anpassa din träning efter årstiderna och nyttja de möjligheter som finns. Exempelvis skidåkning och gym inomhus under vintern och simning och distanslöpning på vår och sommar.