Så håller du igång träningen när du jobbar hemifrån
 1. BRAVURA
 2. Insights
 3. Så håller du igång träningen när du jobbar hemifrån

Så håller du igång träningen när du jobbar hemifrån

Att aktiv livsstil och fysisk träning har positiv inverkan på både individ och företag är något som vi på Bravura tror stenhårt på. Nu när många jobbar hemifrån är den fysiska hälsan viktigare än någonsin. Men hur gör man då för att hålla träningsmotivationen uppe när det finns mängder av ursäkter för att skippa träningen när man jobbar hemifrån?

Se möjligheter och skapa tillfällen

Det finns massor av enkla övningar man kan göra för att hålla igång träningen och öka sitt fysiska och mentala välmående när man jobbar hemifrån. Övningar som inte tar så lång tid, men som är effektiva och hjälper till att hålla dig i god form.

För många kan det vara lätt att hitta ursäkter för att slippa träna, vilket på sikt kan vara skadligt för den fysiska och mentala hälsan. Det handlar om att se förbi den mentala barriären och klättra över väggen av ursäkter för att komma iväg och träna. Nyckeln är att se möjligheter istället för hinder. Ja ditt gym kanske är stängt nu, men det hindrar dig inte från att köra ett effektivt styrkepass på utegym eller hemma? Det kanske är kallt eller regnar ute? So what!? Klä dig efter väder och spring fort så håller du dig varm. Har du inte tid idag? Det finns alltid tid att träna. Det handlar bara om att planera din dag och hitta luckorna för träning. Just do it…

Det är lätt att hitta ursäkter, men det är också lätt att se möjligheter och skapa tillfällen för att ta hand om dig själv och må bra.

Tips från coachen

Carl Quicklund jobbade tidigare som Account Manager på Bravura. Innan dess var han elitidrottare och tävlade i längdskidåkning. Under sin tid hos oss var han en drivande kraft bakom många gemensamma träningstillfällen på Bravuras Stockholmskontor och höll ofta i gruppträningar och delade med sig av kunskap kring träning och aktiv livsstil. Här nedan ger Carl sina bästa tips kring träning vid hemmajobb.

Carl Quicklund

4 effektiva övningar för träning vid hemarbete

Här är Carls tips på hur du lägger upp ett effektivt träningsschema under en period av hemmajobb. Det är totalt 4 pass med varierade övningar utomhus och inomhus och med variation av kondition och styrka i lugnt och högt tempo. Carls rekommendation är att få till 3-4 pass per vecka. Om du tycker att det låter mycket så kan du börja på en nivå som passar dig och ha som mål att komma upp på en nivå om 3-4 pass per vecka.

1. Effektivt träningspass hemma

20-25 minuter

 • Mage 5 min - Kör situps och planka, liggande med pendlande ben
 • Armhävning. 3 gånger med så många du orkar
 • Benböj - 3 gånger med så många du orkar
 • Dips på stol - 3 gånger med så många du orkar
 • Ryggövning/resning - 3 gånger med så många du orkar

Tips: I vilan på armövning kör man ben/rygg.

2. Konditionsträning utomhus – lugnt tempo

30 minuter

Jogga i lugnt tempo 30 min. Inte svårare än så! Passa på att lyssna på musik, nyheter eller en pod!

3. Konditionsträning utomhus – högt tempo

30 minuter

 • Värm upp med att jogga lugnt i 10 minuter
 • Kör intervall 5 x 30/30 sekunder. Upprepa övningen 3 gånger, alltså 15 övningar totalt. (30/30 innebär att du kör maximal fart i 30 sekunder och därefter aktiv vila i 30 sekunder.)
 • Jogga lugnt i 10 minuter.

4. Konditions- och styrketräning utomhus

25 minuter

 • Värm upp med att jogga lugnt i 10 minuter.
 • Kör 5 st gymövningar på utegym där varje övning är 30 sekunder med 15 sekunder vila.
 • Spring fort runt området kring utegymmet. Spring 1,5–2 minuter. Upprepa löpningen 3 gånger.