Bravura_djungel_2-1

News

Vi står enade med dig jimmy durmaz

av Bravura

1-1 och vi var många som kände adrenalinet pumpa under de sista minuterna i matchen mellan Tyskland och Sverige. Tyskland sparkade in det avgörande målet som inte bara markerade att de tagit sig vidare i Fotbolls-VM 2018, utan också var startskottet på skrämmande hot och rasistiska hatstormar mot en spelare i det svenska landslaget, Jimmy Durmaz.

Träningen morgonen efter inleds med att förbundskaptenen Janne Andersson ställer sig upp framför pressen, sida vid sida med Jimmy Durmaz och ett sammanbitet landslag bakom. Jimmy gör ett uttalande där han klargör att han är svensk och är stolt över att spela i det svenska landslaget. En manifestation som skapar gåshud men också en obehaglig känsla av att dagens politiska läge och främlingsfientliga vindar även återspeglar sig och projiceras genom fotbollen, en lagsport där en svensk VM-spelare måste förklara vilket land han tillhör.

Det här är inte det samhälle som vi på Bravura vill stötta - besattheten av att kategorisera och komma med obehagliga angrepp på grund av bisarra anledningar. Att till och med en fällning av Timo Werner, en stjärnspelare i Tyskland för att undvika mål aktiverar en rasistisk hatstorm bör ses som en allvarlig väckarklocka när vi står inför ett val där högerextrema vindar blåser. 

Vi står enade med dig Jimmy Durmaz, svenska fotbollslandslaget och alla som står upp för ett öppet och fördomsfritt Sverige utan hat och rasism.

 

Jimmy_Durmaz