Bravura_djungel_2-1

News

Tid för återhämtning

Sommaren är en tid för återhämtning och att hitta ny energi. Det är även en tid för reflektion och möjlighet att sätta upp nya mål och skapa strategier för hur man når dem.

Vill du ha några tips på hur man lyckas med återhämtning för att hämta ny energi? Här är 5 snabba tips från Karin Vannfält-Restorp, People & Culture Business Partner på Bravura.

 

5 tips för återhämtning under sommaren

1. Sena sommarkvällar! Min favorit. Ljusa, sena kvällar ger mig återhämtning; att stanna uppe när de flesta lagt sig. Sitta utomhus, lyssna på musik man själv väljer, eller enbart tystnaden. Också, att åka bil en sen sommarkväll, eller bara vara uppe, ”pyssla hemma” under sena timmen när det fortfarande är ljust ger mig konstig nog mycket återhämtning! ”Lugn produktivitet” väljer jag att kalla det.

2. Träna utomhus, helst jogga i skogen för att kasta sig i badet därefter och dricka mängder av kallt vatten; det är en enorm känsla av renlighet som är så nära en detox-metod jag kan komma.

3. Läsa (skönlitterärt)! Det är verkligen mental återhämtning när hjärnan skiftar fokus. Det behövs bara något kapitel innan den kreativa hjärnhalvan satt igång och nya tankesätt skapas. Det ger energi!

4. Nya miljöer, vidder och vyer. Nya miljöer ger inspiration och är lustfyllt. Stora öppna ytor ger mig en befriande känsla av att vara liten inför världen, t ex se ut över hästhagarna på landet, havet, bergen i norr. Naturen är mäktig och dess inverkan är för mig återhämtning.

5. Skala ner i planer och staycation. Jag tampas med denna varje år, ”att planera, och det lagom”. En oplanerad semester kan vara skönt men kan också skapa frustration när en går tillbaka till jobb och känner ”vad hände med semestern egentligen”. En fullproppad semester å andra sidan ger inte utrymme till känslan av kravlöshet och frihet. En semi-planerad semester är det bästa skulle jag säga. Även att vara ledig på hemmaplan är mysigt, känner jag som tillsammans med familj planerar väldigt mycket under årets alla helger. Balans mellan struktur och ”utanför ramarna” är bra även på semestern.

Karin Vannfält-Restorp

Karin Vannfält-Restorp

People & Culture Business Partner