Bravura_djungel_2-1

News

En hälsning till dig som söker jobb via oss

av Bravura

_JGP4667

Vi vill tacka dig för året som gått och även önska dig ett bra och spännande 2019! Tack för ditt engagemang och vi hoppas att vi har kunnat hjälpa dig i jakten på ditt drömjobb.

I skrivande stund har vi förmedlat 1748 jobb under 2018. Vi har även fortsatt att växa kraftigt och blivit utnämnda till Gasellföretag för 6:e året i rad. Vårt uppdrag är att matcha kompetens på arbetsmarknaden och när vi gör det framgångsrikt blir effekten att människor får jobb och organisationer utvecklas genom rätt kompetens. Så stärker vi företag genom människor och människor genom jobb. Det är just den effekten som driver oss framåt och får oss att vilja göra ännu mer. Nu blickar vi framåt mot nästa år där vi vill kunna erbjuda dig massa nya spännande jobbmöjligheter!

Innan du går på ledighet, passa på att kolla in de senaste jobben hos oss. Passa även på att uppdatera din profil, så att vi under 2019 har bästa möjliga chans att matcha dig mot nya spännande erbjudanden!

Med mål om att underlätta jobbsökandet för dig

Det ska vara enkelt att söka jobb via oss! För att underlätta för dig tror vi att det viktigaste är att skapa enkla sätt att söka jobben, men framförallt att vi ska vara duktiga på återkoppling i varje process. Vi mäter användarupplevelsen bland alla som söker jobb via oss och baserat på 39234 omdömen är vårt betyg nu 8,0 av 10. Vi ser stor potential i de återstående 2 enheterna och fortsätter därför att jobba för att kunna erbjuda den bästa jobbsökarupplevelsen på marknaden. 

Här är några saker som vi gjort under 2018 i syfte att förbättra jobbsökarupplevelsen för dig:

Nya och bättre jobbannonser och jobbprenumeration

Söka jobb

I jobbannonserna ska du få all relevant information om jobben och de kompetenser och erfarenheter som söks. Vi har förbättrat annonserna med nytt utseende och tydligare struktur på informationen för att du enkelt ska kunna läsa om och söka jobben. Med vår prenumeration på jobbmatchning får du de senaste jobberbjudandena som matchar din profil direkt i din mail. Matchmailen är i år uppdaterade med nytt utseende och ny struktur för ökad relevans. 

Ökat tillgängligheten genom nya kontaktvägar

chatt

Det ska vara lätt att komma i kontakt med oss! Du når oss nu även via chatten på hemsidan alla dagar mellan 9-16. Chatten finns tillgänglig på alla delar av vår sajt. Vi har även uppdaterat vår FAQ för att kunna erbjuda snabba svar på de vanligaste frågorna kring att söka jobb via oss eller om att jobba som konsult. 

Förbättrat jobbsökande via mobil

Enkla ansökningsvägar-2

Jobbsökande behöver vara på dina  villkor! Enligt den senaste kandidatundersökningen som vi gjorde framgår att 60% använder mobilen när de söker jobb, men samtidigt har var femte kandidat avbrutit en ansökan då det inte gick att ansöka via en mobil enhet. Hos oss kan du nu enkelt söka jobb via mobil!

Lättare att skapa profil

LinkedIn

Mer än hälften av den arbetsföra befolkningen i Sverige finns på LinkedIn och huvuddelen har sina kompetenser och erfarenheter sparade där. För att underlätta överföringen av information och för att du ska slippa onödigt dubbelarbete kan du nu enkelt skapa profil hos oss med hjälp av din LinkedIn-profil.

Ökad säkerhet kring dina personuppgifter

GDPR

Dina personuppgifter är i tryggt förvar hos oss. Under året har den nya dataskyddsförordningen GDPR trätt i kraft. I och med de nya reglerna har vi uppdaterat våra arbetssätt och villkor kring hur vi hanterar dina personuppgifter i syfte att  värna om din integritet.

Bättre rutiner för återkoppling

Rekrytera potential

Under 2018 har vi fått in närmare 100 000 ansökningar. Att återkoppla på alla ansökningar i varje enskild process är en självklarhet, men också en stor utmaning för oss, en utmaning som vi tar på största allvar. Vi brukar benämna detta som ”det svarta hålet”. Med det menar vi de fall då vi missat återkoppling till kandidater som inte gått vidare i processer och som på grund av den mänskliga faktorn inte fått någon återkoppling på sin ansökan. Det är en metafor för den känsla och frustration som vi skapar genom att missa återkoppling. Vår målsättning är att helt eliminera det svarta hålet och vi kämpar på för att göra det möjligt. I takt med att vi digitaliserar verksamheten och våra arbetssätt kommer vi steg för steg närmare det målet.

nyheter