Bravura_djungel_2-1

News

Betim på Bravura om karriär, tävling och att slå rekord i Jobbduellen

av Bravura

Betim om karriär på Bravura

Bravura och Framtiden utmanade i somras varandra i Jobbduellen, en tävling i vilket av företagen som kan förmedla flest jobb under 2016. Syftet är att gemensamt sporra varandra för att kunna matcha fler personer med jobb och få fler i arbete. Ett av tävlingsmomenten var att boka så många möten som möjligt, något som är centralt för att komma ut på företag och identifiera fler behov av medarbetare. Slutmålet är att stärka ännu fler företag genom människor och ännu fler människor genom jobb.

Mötesbokartävlingen sporrade medarbetare på både Framtiden och Bravura. Den som stack ut mest var Betim Bajrami på Bravura, som lyckades boka 40 möten på måndagen och 61 möten på onsdagen. Bravuras tidigare rekord i bokade möten är 37 möten på en dag, Betim lyckades boka 101 möten på två dagar! Vi tog en pratstund med mötesbokar-stjärnan:

BetimBerätta Betim, vad hände egentligen med dig i den här tävlingen?
- När det var dags för tävling förstod jag att jag skulle slå mitt personliga rekord. Jag fick höra att Bravuras rekord var 37 mötesbokningar på en dag, jag kände att det var inom räckhåll och hade när dagen var slut bokat 40 möten. Jag var nöjd, tills jag fick höra att en person på Framtiden hade bokat 60 möten. Då brann det i mig - jag bestämde mig för att slå det. Det enda som existerade nästa tävlingsdag var att boka 61 möten, det var det första jag tänkte på när jag vaknade på morgonen.

- Motivationen kommer från att jag är riktig tävlingsmänniska. Är jag med och tävlar, då vill jag vinna. Då finns det egentligen inget annat i mina tankar och jag gör det som krävs för att nå dit. När jag sedan når mitt mål och vinner blir jag fylld av energi och adrenalin. Det är en fantastisk känsla!

Vad blir nästa mål?
- Jag drivs av att tävla mot andra. Så det skulle vara om någon dyker upp och slår mitt rekord, då får jag lägga i nästa växel.

Berätta om ditt jobb som Account Manager på Bravura?

- Jag ser det jag gör på jobbet som en karriär och tycker att det är väldigt utmanande, utvecklande och roligt. Jag styr till stor del mitt eget schema och har en egen kundstock som jag hela tiden förvaltar och utvecklar. Mitt arbete kräver att jag bokar och utför möten med befintliga eller potentiella kunder. Att på möten få göra affärer är det som triggar mig. Hela grejen med att styra mötet via olika mötestekniker samt förhandla om en affär är otroligt utmanande och roligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det är att jag själv styr och påverkar min egen framtid. Det hårda slit man lägger ner ger utdelning på ett sätt som få andra yrken kan konkurrera med. Jobbar man hårt, utvecklas man och får in affärer.

- Säljrollen är otroligt prestationsbaserad, vilket gör dig mer sårbar än i andra yrken. Det finns liksom inga garantier att falla tillbaka på som säljare. Jag tror att de som söker sig till försäljning är personer som, i större utsträckning än andra, vill påverka sin arbetsbeskrivning, sitt schema och sin lön.

Har du några karriärmål att dela med dig av?
- Det är en bra fråga, jag är fortfarande i början av min karriär. Det var tre år sedan jag tog examen och jag har fullt fokus på att fortsätta utvecklas som Account Manager på Bravura. Förhoppningsvis leder det till nästa steg här under en snar framtid.

Vad gör du om fem år?
- Om fem år? Så långt fram blickar jag aldrig, det kommer att hinna hända massor i min karriär under bara det närmsta året. Men om fem år hoppas jag definitivt att både Bravura och jag har etbalerat oss bland de största och bästa i den här branschen.

Tack Betim!
Läs mer här om Jobbduellen här

inspiration karriär