Bravura_djungel_2-1

News

Träffa Bravuras Health Manager Karin

av Bravura

Hej Karin! Du är Health Manager på Bravura, vad innebär det?
- Min uppgift är att driva projekt och aktiviteter som främjar hälsan hos medarbetarna på våra samtliga kontor. En bred uppgift där huvudfokus är att engagera till fysisk rörelse men även sådant som inspirerar och är av mer ”mjuk” karaktär. Det kan till exempel vara en föreläsning om att hitta balans mellan arbete och privatliv, att dela och uppmärksamma någons arbete eller andra områden som ger energi. En gång hade vi till exempel körsång för alla på kontoret vilket leddes av en grupp personer internt som själva är musikaliska. Det blev en boostande timme där de flesta fick öva på att gå utanför sin komfortzon! 

Kul! Varför togs denna roll fram?
- Vi är ingenting utan våra medarbetare; att de mår bra och har förutsättningar för att göra ett bra jobb är a och o. Vi arbetar i ett högt tempo med höga mål där vi vill prioritera alla medarbetares hälsa, även under arbetstid. En stor del av det är även social och organisatorisk hälsa på våra kontor. Allt detta paketerar vi under vad vi kallar Bravura Health där ambitionen är att hela tiden utveckla området allteftersom vår organisation växer.

Berätta mer om vilka aktiviteter ni gör!
- Det är väldigt olika och anpassas efter respektive kontor. På fredagmorgonar har vi en avsatt timme under arbetstid för planerade aktiviteter, Healthy Friday. Det som planeras ska vara inkluderande, alla ska kunna vara med. Det är viktigt att det främjar teamkänslan, det är ingen friskvårdstimme som man kör på eget håll. Vi har bland annat haft egen gruppträning på SATS, testat hinderbana, spelat padel, tränat crawl- och simteknik och löptränat med elitfriidrottaren Frida Persson som vi också sponsrar. I vår kommer någon medarbetare leda ett eget utomhuspass. Det handlar om att skapa medarbetarengagemang – när jag får tips från organisationen där medarbetarna själva har idéer och är delaktiga i planeringen känner jag att vi har lyckats.

Ni är också med i olika tävlings- och motionslopp?
- Ja, det finns en stark mål- och tävlingsanda på Bravura som präglar vår företagskultur. Den kommer väl till uttryck genom olika lopp samtidigt som ett lopp uppfyller fysisk rörelse, välmående och teambuilding. I år är vi anmälda till Color Run, Bellmanstafetten och Ångaloppet. ”Ånga” är en nykomling då vi i år sponsrar Ångaloppet. Det är en tävling för alla där deltagarna både springer och simmar i par. Utöver detta uppmuntrar vi till att samordna aktiviteter som sker utanför arbetstid. Några har åkt på surf-, golf- eller skidläger och nästa år har vi ett gäng som satsar på Vasaloppet.

Tack för din tid! Vi ser fram emot att höra mer från Bravura Health framöver!
Läs mer om våra friskvårdsengagemang här

inspiration karriär nyheter