Bravura_djungel_2-1

News

Bravura engagerade elever på Angeredsgymnasiet

av Bravura

Angeredsutmaningen är ett initiativ som tagits av Angeredsgymnasiet tillsammans med företag i och utanför Angered. Målet är att fler ungdomar från förorten ska komma ut i arbete eller gå vidare efter gymnasiet till andra utbildningar. En överväldigande del av eleverna på Angeredsgymnasiet har annan språklig bakgrund än svenska och många av dem har mycket kort studietid i Sverige. Väldigt få elever har kontaktnät utanför släkt, stadsdel eller skola. Genom bland annat praktik, stipendier och mentorskapsprogram på små till stora företag som engagerar sig ska fler elever få chansen att gå vidare från Angeredsgymnasiet till jobb eller vidare studier.

Mentorprogram med Sweco
Ett av Bravuras kundföretag i Göteborg, Sweco, arbetar sedan 2014 med ett mentorprogram som är en del av Angeredsutmaningen. Genom studiebesök, deltagande i Kunskapsportalen, arbetsmarknadsmässan och en rad andra initiativ hoppas Sweco kunna väcka elevernas nyfikenhet för samhällsbyggnadsfrågor och för stadens framtida utveckling.
– Vi tror att Angeredsutmaningen är ett samarbete som alla parter kommer lära sig mycket av. Vill vi möjliggöra för unga att få kontakt med näringslivet samt uppmuntra och inspirera unga att utbilda sig vidare inom samhällsbyggnadsyrken. Det är ett engagemang vi hoppas kommer göra skillnad, säger Ann Legeby på Sweco som är initiativtagare till Sweco:s satsning.

Bravura rekryterade för en tid sedan Niklas Lindhe till Sweco, en person som både privat och genom sin arbetsgivare Sweco engagerar sig i Angeredsutmaningen. Niklas frågade om inte Bravura ville vara med och bidra på ett hörn i Angeredsutmaningen genom att presentera bemanningsbranschen och Bravura för ungdomar på Angeredsgymnasiet. Självklart nappade vi på detta!

Bravuras bidrag
Amanda och Jenny från Bravura i Göteborg åkte till Angered för att presentera och prata med ett 20-tal skolungdomar. Där berättade de om hur Bravura arbetar, vad som är viktigt att tänka på när man söker arbete och hur man skriver ett CV. Målet med besöket var att skapa ökad motivation för att gå klart gymnasiet, då detta är en mer eller mindre förutsättning för att få arbete idag. Ungdomarna var engagerade och ställde frågor och det verkade som att besöket tände en låga hos många.

Vi är glada att Bravura kunde bidra till att motivera ungdomarna att söka jobb och studier i framtiden. Genom vår verksamhet vill vi stärka företag genom människor, men minst lika viktigt för oss är att stärka människor genom arbete.

Läs mer om Angeredsutmaningen här
Se Bravuras lediga jobb här

angered_bild

inspiration karriär nyheter