Bravura_djungel_2-1

News

Ge bort tid i december - till dina nära eller till dig själv

av Bravura

Som rekryterings- och bemanningsföretag arbetar vi för att underlätta våra kunders vardag och förkorta tiden för vakanser. Att arbeta mot deadlines är en naturlig del av arbetet. När det gäller dig som söker jobb är tidsaspekten också mycket viktig – tydlig återkoppling är ett sätt att visa vår respekt och förståelse för jobbsökandet. Våra rekryterare gör sitt bästa för att du som söker jobb ska få så snabb återkoppling som möjlig. Sammanfattningsvis; tid är relevant för alla, men innanför Bravuras väggar gör den sig ständigt påmind.

Så här i juletider får ofta konsumtion stort fokus - konceptet "Black Friday" i fredags tar det till sin spets och låter ingen komma undan erbjudanden om att handla till reapriser. I december inhandlas julpynt, julklappar och godsaker. De senaste åren har det blivit populärt att göra sina egna julkalendrar – ni vet när man förbereder en liten present att öppna för varje dag i december månad?

För att flytta fokus från konsumtionen har Naturskyddsföreningen tagit fram en julkalender som man ska fylla med upplevelser istället – extra mysiga aktiviteter att göra tillsammans, till exempel göra julgodis, gå på teater eller spela spel. Se kalendern och förslag på aktiviteter här.

Idén med en upplevelse-julkalender är fin, varför inte göra en och ge till någon du tycker om? En upplevelse behöver inte vara så tidskrävande, det är inte meningen att det här ska skapa mer stress än du kanske redan känner inför julen. Men lägg tiden du skulle lagt på att fixa en present på att göra något tillsammans istället; ta en glögg ihop, glasera pepparkakor, gå en promenad, vik origami, spela en julskiva på hög volym eller kolla på Erik Haag och Lotta Lundgren i Årets Julkalender på SVT.

En annan tanke är att ge extra tid till dig själv i december. Vad vill du ändra på, vad vill du fokusera mer på eller vad drömmer du om? Lägg in tid för dina olika tankar eller projekt i en julkalender till dig själv, eller ge dig själv en stund om dagen för att tänka eller jobba med något du vill. Kanske vill du lära dig mer om något eller är sugen på att utvecklas i karriären – ge dig själv utrymme att fundera på dina drömmar.

Med förhoppningar om en fröjdefull jul!

inspiration karriär