Bravura_djungel_2-1

News

Summering av året med Frida Persson

av Bravura

FridaP
Under 2014 har Bravura, som vi tidigare skrivit om, sponsrat elithäcklöperskan Frida Persson. Under året som gått har vi följt Frida i hennes vardag och på tävlingsbanan. Vi har också haft en tränings-session efter jobbet med kollegor från Bravura, där Frida tog oss igenom ett riktigt tufft träningspass och gav oss en lektion i häcklöpning. Utöver att bära Bravuras logotyp på sina tävlingskläder är Frida ett levande exempel på Ambition in action, det begrepp som Bravura använder för att hålla ihop våra värderingar om att göra verklighet av höga ambitioner.

Utöver sitt friidrottande studerar Frida heltid på Handelshögskolan i Stockholm och jobbar extra som researcher på Bravura. Inför det här blogginlägget har vi pratat med Frida för en summering och tillbakablick på året som gått.

Hej Frida, hur ser du tillbaka på året som har gått?
- 2014 har haft både toppar och dalar. Det som varit mindre bra är att jag haft problem med en muskel i låret som gjorde att jag inte kunde kvalificera mig till EM, vilket var min högsta målsättning för säsong 2014. Positiva saker som hänt är att jag har tagit SM-guld, haft ett lärorikt och utvecklande år på Bravura och att jag börjar närma mig min kandidatexamen, vilket känns väldigt bra.

Hur ser du på nästa år, vad har du för mål för 2015?
- 2015 ser jag som möjligheternas år. Efter ett turbulent 2014 med skador och tränarbyte känns träningen, nu i december, bättre än någonsin. Det medför höga ambitioner för 2015 där snabba tider är mitt främsta mål. Genom snabba tider kommer de internationella mästerskapen på köpet. Det som lockar mest 2015 är ett lag-EM och ett VM och såklart att försvara mitt SM-guld. Under inomhussäsongen kommer jag att fokusera på snabbhet och därav tävla i distanser som 60m och 200m. På så sätt kan jag öka min fullfartshastighet inför sommarens lopp över 400m med häckar.

När det gäller skolan slutför jag min kandidatutbildning under våren. Nästa mål är att ta mig vidare i den akademiska världen genom att söka in till en master i antingen management eller marketing på Handelshögskolan.

På jobbet händer det också mycket och jag kommer under våren att jobba med Bravuras interna rekrytering som assistent. Det är oerhört kul att få ta del av näringslivet vid sidan av studierna!

Den här perioden är det många som sätter mål för nästa år och tänker ut nyårslöften, har du några tips på hur man sätter och förverkligar sina mål?
- För mig handlar mål om att sätta upp realistiska delmål som så småningom tar mig till mitt större mål. Delmålen ska ha tydliga handlingsplaner samtidigt som det är viktigt med en fast beslutsamhet. Att tänka positivt och ha självförtroende i det man gör är också en viktig aspekt. Jag kan rekommendera boken The Secret av Rhonda Byrne, bra läsning under julledigheten som handlar om hur tankens kraft kan påverka våra liv.

Blir det något nyårslöfte?
- Nyårslöften är alltid bra även om de inte alltid hålls… Dra ner på chokladintaget är ett ständigt återkommande nyårslöfte för mig.

Läs tidigare inlägg om Frida här:
Tisdagsträning med Frida Persson
Sommar-catch up med Frida Persson
Ännu ett SM-guld till Frida
På träningsbanan med Frida
Bravura sponsrar elitfriidrottaren Frida
En guldmedaljör bland oss!

inspiration