Bravura_djungel_2-1

News

Sommar-catch up med Frida Persson

av Bravura

Som vi tidigare skrivit om sponsrar Bravura under 2014 elithäcklöperskan Frida Persson. Frida tävlar i 400 meter häck och har bland annat representerat Sverige i ett flertal Finnkamper, vunnit SM-guld 2013 och representerat Sverige i två Europamästerskap. Utöver sitt friidrottande studerar Frida heltid på Handelshögskolan i Stockholm och jobbar extra som researcher på Bravura. Vi blev nyfikna på hur Frida haft det i sommar och bokade in en träff för en uppdatering.

Hej Frida! Hur har du haft det i sommar?
- Jag har haft det bra! Det är tävlingssäsong nu, från juni till augusti, så det har varit full fart. Säsongen började bra i juni då jag sprang på fina tider, sedan hade jag en ganska tuff träningsperiod i juli. Tyvärr drog jag på mig en överbelastningsskada i hamstring som gör att jag behöver ta det lite lugnare nu. Jag hoppas kunna åka på SM i helgen trots det. Annars kommer det nya mål att uppnå!

Tränar du lika mycket året om eller ser det annorlunda ut på sommaren?
- På hösten och vintern tränar jag 8-9 pass i veckan. Under sommaren blir det ungefär 4-5 träningspass i veckan plus tävlingar. Så det blir mindre men mer kvalitativ träning kan man säga.

I veckan har det varit över 30 grader på de varmaste platserna i Sverige, hur går det att träna i värmen?
- Det är optimalt för en sprinter! Man vill ha 30 grader, då springer man snabbast och kroppen mår bäst.

Får du någon semester i sommar?
- Ja, jag ska till Italien en vecka senare i sommar. Då blir det bara semester!

Tack för pratstunden Frida och ha en fortsatt fin sommar!
IMG_5216_liten

Vi fortsätter att rapportera om Frida, håll utkik i Bravurabloggen för att följa hur det går och läs tidigare blogginlägg här:
På träningsbanan med Frida Persson
Bravura sponsrar elitfriidrottaren Frida
En guldmedaljör bland oss

inspiration