1. BRAVURA
  2. Jobba på Telia

Jobba på Telia

På Telia tar du första steget i din karriär

Ett konsultuppdrag på Telia är ett bra sätt att starta din karriär. Du får utbildning från ett av Sveriges mest välkända företag, bra karriärmöjligheter, en trygg anställning och chansen att bygga upp ett konkurrenskraftigt cv. Är du konsult genom Bravura får du dessutom dubbelt stöd och coachning, dels av din chef på Telia, dels av din kontaktperson på Bravura. Du behöver inga förkunskaper för att söka.

Att jobba på Telia

Trygghet

Telia är en av Sveriges största arbetsgivare och en trygg anställning är grundläggande för att du ska kunna fokusera på ditt jobb. Som konsult via Bravura täcks du av kollektivavtal och under din anställning har du kontinuerliga samtal med din kontaktperson som ser till att du trivs.

Utbildning

Ditt jobb på Telia inleds med en grundläggande utbildning som blandar teori och praktik för att du ska få bästa möjliga förutsättningar att klara av ditt nya jobb. Du behöver alltså inte ha några förkunskaper, och du blir coachad av både din chef på Telia och av konsultchefen på Bravura.

Karriär

För dig som är ny på arbetsmarknaden är konsultuppdrag ett bra sätt att knyta kontakter, skaffa erfarenhet och bygga upp ett konkurrenskraftigt cv. På Telia är det också lätt att hitta nya utmaningar och det finns stora möjligheter att anställas av Telia när konsultuppdraget är slut.

Telia finns i hela Sverige

Telia är ett stort företag med kontor över hela Sverige och Bravura rekryterar konsulter till flera av dessa. Vi söker oftast personal till orterna: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Luleå, Norrköping och Sundsvall.

Se vilka jobb som finns på just din ort just nu.

Vilken tjänst passar dig?

Bravura rekryterar konsulter till framför allt två avdelningar på Telia: kundsupport och orderadministration. Oavsett vilken avdelning du börjar på inleds anställningen alltid med en utbildning där du lär dig grunderna i arbetet.

Kundsupport

På kundsupporten är du den första kontakten kunderna får med Telia. Du hjälper kunderna med deras funderingar och i arbetet ingår även behovsanalys och merförsäljning. Det innebär att du ser över kundens tjänster och behov för att sedan erbjuda en lösning som passar just dem. Ett jobb inom kundsupport passar dig som är pratsam och en uppmärksam lyssnare, är serviceinriktad och trivs i sociala situationer.

Orderadministration

Inom orderadministration arbetar du med att lägga och registrera ordrar i Telias system. Du har hand om ett stort antal ordrar samtidigt och löser problem som felregistreringar när de dyker upp. Jobbet som orderadministratör passar dig som kan jobba strukturerat, är bra på att kommunicera och gillar att jobba med andra i team.

Andra roller

Vi rekryterar framförallt konsulter inom områdena kundtjänst och administration, men ibland har vi även andra uppdrag att erbjuda. Det förekommer även att vi gör rekryteringar direkt till Telia inom till exempel IT, försäljning och liknande områden.

Konsulten Agnes: ”Jag kände mig inte som en säljare innan jag började på Telia”

Agnes är konsult på Telia i Luleå. Här berättar hon om den härliga teamkänslan och stämningen på kontoret, om möjligheten att utvecklas och klättra internt och hur hon lyckade överkomma den där första tveksamheten inför att jobba med försäljning.

Agnes - konsult via Bravura i Luleå

Steg för steg – vår rekryteringsprocess

  • Urval och selektering
    Vi säkerställer rätt person på rätt plats genom kompetensbaserad rekrytering som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen. Det innebär en strukturerad analys av personliga egenskaper, färdigheter tillsammans med arbetslivserfarenheter och utbildning för att skapa bästa möjliga matchning mot behovet.
  • Intervjuer
    Efter en telefonavstämning är det dags för en intervju hos oss där du får träffa en av våra rekryterare. Nästa steg är att träffa företaget där tjänsten utannonseras. Intervjuerna tar cirka 1 timme.
  • Återkoppling
    Under hela rekryteringsprocessen får du återkoppling från din kontaktperson på Bravura som du alltid kan vända dig till om du har några frågor. Vi håller även kontakt med dig efter du har blivit anställd för att se så att allt går bra enligt dina förväntningar.
Steg för steg – vår rekryteringsprocess

Så funkar det att jobba som konsult på Telia

Vad innebär det att vara konsult på Telia egentligen, och hur skiljer det sig från att vara anställd direkt på företaget? Emma Johnsson är konsultchef på Bravura i Sundsvall. Hennes jobb går ut på att stötta och coacha konsulter under tiden de är ute på uppdrag.

Konsult på heltid eller bredvid studierna

Bravura förmedlar massvis av olika konsultuppdrag, inte bara till Telia. Att vara konsult innebär att du är anställd av Bravura men arbetar på uppdrag hos något av våra kundföretag. Du kan välja mellan uppdrag på heltid eller att arbeta extra vid sidan av exempelvis studier.

Lediga jobb på Telia