1. BRAVURA
  2. Så funkar det att vara konsult på Telia

Så funkar det att vara konsult på Telia

Konsultchefen berättar

Bravura rekryterar konsulter till Telias kundtjänst över hela landet. Men vad innebär det att vara konsult egentligen? Emma Johnsson är konsultchef på Bravura i Sundsvall och hennes jobb går ut på att stötta och coacha konsulter under tiden de är ute på uppdrag.

Emma Johnsson, konsultchef på Bravura

Hur skiljer det sig att vara anställd direkt på Telia och att vara konsult via Bravura?

  • Som konsult är du på pappret anställd av Bravura, men jobbar på Telia. Bravura står alltså som arbetsgivare på ditt anställningsavtal men i din arbetsvardag är det ingen större skillnad. Du och dina kollegor jobbar tillsammans på Telias kontor och du har en chef på Telia precis som alla andra medarbetare, säger Emma Johnsson.

Som konsultchef är du konsulternas kontaktperson under uppdragstiden, hur funkar det?

  • Det är mitt jobb att stötta dig som konsult och jag blir lite som en andra chef du kan vända dig till med frågor och funderingar. I början har vi ganska täta uppföljningar där vi stämmer av hur det går, om du utvecklas som du vill och hur du trivs. I takt med att du blir varmare i kläderna har vi avstämningar mer sällan, men jag finns alltid här som ett bollplank.

Och vad händer när konsultuppdraget tar slut?

  • Du kan se uppdragstiden lite som en testperiod där målet är att du ska kliva över till en anställning hos Telia. Här på Bravura brukar vi kalla det för konsultrekrytering. När det börjar närma sig slutet på ditt konsultuppdrag pratar du, din konsultchef och din närmsta arbetsledare på Telia om hur ni vill gå vidare.

Är det lätt att få förlängt om jag vill fortsätta jobba?

  • När du fått ett jobb på Telia lägger de mycket tid på att du ska få rätt utbildning och bli bra på det du gör. Därför ser de gärna att du stannar kvar även efter att uppdraget tagit slut, vilket också många gör. Det finns många exempel på konsulter som börjat direkt efter gymnasiet och som i dag har ansvar över bland annat utbildningar och nyanställda, säger Emma Johnsson.