Strand på sommaren
  1. BRAVURA
  2. Insights
  3. Planera bemanning inför semester

Planera bemanning inför semester

Semester bör vara en tid för återhämtning för dig och dina medarbetare. För att slippa stressa och säkerställa att verksamheten rullar på under perioder av semester så är det viktigt att planera för bemanning. Här är några snabba tips på vad ni kan göra.

Samla in önskemål

Samla in alla semesterönskemål i god tid. Det ger er tidigt en bild av hur behovet av bemanning ser ut. Det är lätt att skjuta fram denna aktivitet och man vill heller inte vara ute för tidigt med att ställa frågan till sina medarbetare. Sikta på att exempelvis färdigställa semesterschemat för sommaren under mars månad. Då finns gott om tid att boka in bemanningskonsulter som täcker upp för de tillfälliga vakanserna.

Stäm av med övriga avdelningar

Se till att stämma av med övriga avdelningar på företaget om hur de hade tänkt att lösa sommarbemanningen. De har med största sannolikhet samma utmaningar och ni kan säkert hitta synergier och sätt att lösa bemanning av rätt kompetens tillsammans.

Kartlägg kompetensbehov

Kartlägg vilken kompetens behöver ni ta in under sommaren för att allt ska flyta på som vanligt. Om ni vill ta in studenter under sommaren så är det även här bra att tänka på att vara ute i god tid eftersom även de planerar inför sommaren och letar jobb.

Välj rätt bemanningsföretag

Har ni det stöd ni behöver? Se till att välja ett bemanningsföretag som förstår ert behov och som kan lösa bemanningen åt er på ett enkelt sätt. Hela poängen med att ta in ett bemanningsföretag är att ni ska få rätt kompetens på plats och slippa lägga värdefull tid och energi på att hitta personal.

Behöver ni hjälp med bemanning under semestern?

Vi hjälper dig gärna med bemanning under sommaren så att du och din personal får tid för återhämtning samtidigt som verksamheten rullar på. Just nu gör vi många förutsättningslösa intervjuer med studenter och märker att intresset för sommarjobb är stort. Vi kan därför snabbt hitta kvalificerade kandidater till er utifrån era behov och områden.