Bravura_djungel_2-1

News

Intervjuguiden del 6: Tillåt dig att reflektera

av Bravura

Intervjuguiden del 6

Intervjuguiden del 6

Det här är sjätte delen av Bravuras artikelserie Intervjuguiden. I Intervjuguiden avslöjar vi tips och tricks från rekryteringsvärlden för att hjälpa dig att bli proffs på intervjuer. Våra rekryterare svarar på frågor om hur de går tillväga, vad som är extra viktigt för dem och vad du ska göra för att imponera på dem.

Efter en intervju känns det ofta som att det är klart, som att nu har du gjort allt du kunnat. Du står på gatan utanför, tar ett djupt andetag och tankarna börjar snurra. Lät det konstigt när jag sa sådär? Borde jag ha pratat mer om något annat? Även om dessa tankar kan kännas som en pina är de väldigt nyttiga om du vet hur du ska använda dem. Detta är våra tips på vad du kan göra efter en intervju.

Reflektera
Fundera på vad du tyckte kändes bra och vad som hade kunnat kännas bättre, på så sätt vet du vad du ska öva på tills nästa gång. Det bästa sättet att bli proffs på intervjuer är att gå på dem, gång på gång.

Be om feedback
Ibland händer det att du inte får tjänsten som du intervjuades för. Var då inte rädd för att be om feedback – ingen vet ju bättre än rekryteraren varför någon annan fick jobbet. Kan du bli bättre på något? Kan du öka dina kunskaper eller erfarenheter inom ett visst område? Eller passar du kanske bättre i en annan sorts roll? Gå inte miste om viktig information som kan hjälpa dig i framtiden.

Fortsätt söka ditt drömjobb
Ge aldrig upp på ditt drömjobb, varje gång du söker det kommer du ett steg närmare. Genom att gå på intervjuer lär du dig vilka kunskaper och egenskaper som värdesätts, du blir duktig på att diskutera branschen och inte minst – du blir proffs på intervju!

Läs även
Intervjuguiden del 1 - hur går en kompentensbaserad rekrytering till
Intervjuguiden del 2 - hur går en kompentensbaserad rekrytering till
Intervjuguiden del 3 - läs på om företaget
Intervjuguiden del 4 - dresscode och kroppsspråk
Intervjuguiden del 5 - genomför din intervju med Bravura

karriär intervjuguiden