1. BRAVURA
  2. Jobba på DHL

Jobba på DHL

Vill du jobba med kundservice inom transport och logistik? Vill du dessutom bli en del av ett internationellt företag där stor vikt läggs på personlig utveckling? Då är ett uppdrag på DHL ditt nästa steg!

Starta din karriär på DHL

Dina fördelar

Ett konsultuppdrag hos DHL är ett bra sätt att starta din karriär. Du får utbildning från ett välkänt företag, bra karriärmöjligheter, trygg anställning och chansen att bygga upp ett konkurrenskraftigt CV. Är du konsult genom Bravura får du dessutom dubbelt stöd och coachning, dels av din chef på DHL, dels av din kontaktperson på Bravura. Du behöver inga förkunskaper för att söka.

Om jobbet

Jobbet som kundservicemedarbetare

Bravura rekryterar konsulter till framför allt DHL Freights kundservice i Växjö. Ibland finns även jobbmöjligheter inom andra avdelningar och på andra orter. Nedan kan du läsa mer om jobbet som kundservicemedarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som kundservicemedarbetare ansvarar du för att ta emot, hantera och administrera inkommande ärenden via telefon, mail och chatt. Ärendena avser frågor både före, under och efter transporten från kunder belägna i hela Sverige. Du har kontakt med både företagskunder och privatpersoner där det viktiga blir att hitta rätt lösning och ge en god service.

Om dig vi söker

Vi söker dig med avslutad eftergymnasial utbildning. Det är meriterande om du har jobbat med kundservice tidigare. Det viktigaste är att du trivs med att samarbeta tillsammans med andra, att du är lyhörd och motiveras av att leverera en god service. Då jobbet kräver både struktur och ordning är det viktigt att du som person är noggrann, van att arbeta i datormiljö, har förmåga att prioritera i ditt arbete och att du är lösningsfokuserad.

DHL finns i hela Sverige

DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer.

Bravura hjälper framförallt DHL i Växjö med personal inom kundservice. DHL Freights kundservice i Växjö är en central funktion som ansvarar för all kundservice gällande inrikestransporter. Totalt är de ca 140 medarbetare och avdelningen frontline består av 90 medarbetare som värdesätter god gemenskap.

Hos DHL finns karriärmöjligheter

"Vi är ett företag som vågar satsa på våra medarbetare!” – Elin Wessberg - Senior Supervisor, DHL i Växjö

På Customer Service i Växjö finns två avdelningar, Frontline & Backline. På avdelningarna finns flera olika kunskapsområden och de som börjar jobba här får all relevant utbildning för att lyckas i kundservicerollen. Därefter finns möjlighet till vidare utbildning inom fler kunskapsområden. Det gör att du hos DHL får en bred kunskap som kan skapa flera karriärmöjligheter internt. Det finns även flera karriärmöjligheter inom koncernen och inom andra områden som försäljning, IT och Terminal & lager.

Att jobba på DHL

Trygg anställning via Bravura

Som konsult får du en trygg anställning. Via Bravura täcks du av kollektivavtal och under hela din anställning. Därtill har du kontinuerliga samtal med din kontaktperson på Bravura som ser till att du trivs.

Utveckling

Jobbet inleds med en grundläggande utbildning på fyra veckor som blandar teori och praktik för att du ska få bästa möjliga förutsättningar att klara av ditt nya jobb. Därefter får du möjlighet att växa och utvecklas i rollen.

Karriärmöjligheter

För dig som är ny på arbetsmarknaden är det här konsultuppdraget ett bra sätt att knyta kontakter, skaffa erfarenhet och bygga upp ett konkurrenskraftigt CV. Eftersom DHL är ett stort och internationellt företag finns många olika karriärmöjligheter för den som är driven och vill vidare.

Så säger konsulterna

Som konsult via Bravura hos DHL är du en del av ett engagerat team. Du blir en av flera konsulter från Bravura som jobbar med kundservice. Som konsult arbetsleds du av cheferna på DHL. Därtill har du en konsultchef från Bravura som som har koll på alla frågor kopplat till din anställning och som löpande följer upp att du trivs i rollen.

"På DHL är det bra teamkänsla"

Gabrielle, kundservice på DHL i Växjö. Hon trivs med att jobba med kundservice och uppskattar den härliga teamkänslan på arbetsplatsen och möjligheterna att utvecklas i yrkesrollen. Enligt Gabrielle så funkar konsultjobbet bra och hon känner sig välkommen både hos Bravura och DHL. Bra egenskaper att ha med sig in i rollen är tålamod, förståelse, lugn och nyfikenhet.

"Det viktigaste är engagemang, att vara lösningsorienterad och göra sitt yttersta för kunderna"

Isaac, kundservice på DHL i Växjö. Han gillar både arbetsmiljön och alla kollegor på DHL. Isaac säger även att han uppskattar Bravura som arbetsgivare, att det är bra villkor och att Bravura visar omtanke. I yrkesrollen har han fått möjlighet att växa och utvecklas. Extra viktigt i rollen är att ha en positiv inställning till nya utmaningar.

"Jag har roligt på jobbet samtidigt som jag hjälper kunderna"

Ella, kundservice på DHL i Växjö. Några av de viktigaste egenskaperna för att lyckas i rollen handlar enligt Ella om det sociala och att man är trevlig och hjälpsam. Det är också viktigt att vara lösningsorienterad, att man kan se saker från olika håll och vara kreativ med lösningar.

Rekryteraren tipsar - därför ska du söka jobbet

Efter att ha gjort flera tillsättningar så vet rekryterarna på Bravura vilka egenskaper som krävs hos kandidaterna för att de ska lyckas i rollen och trivas på DHL. De har även bra koll på alla fördelar som kommer med jobbet. Här ger de tre anledningar att söka jobbet som kundservicemedarbetare på DHL:

  • Du får möjlighet att bygga din karriär
  • Genom jobbet kan du skapa ett brett kontaktnät och få mycket personlig utveckling
  • Du blir del av en härlig gemenskap och en arbetsplats som strävar efter att ha roligt tillsammans, nå målen och fira framgångar.

Rekryteringsprocessen steg för steg

Rekryteringsprocessen hos oss bygger på en kompetensbaserad urvalsmetodik, en vetenskapligt förankrad metod för att göra sakliga urval och kvalitetssäkrade matchningar.

Urval och selektering

Vi säkerställer rätt person på rätt plats genom kompetensbaserad rekrytering som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen. Det innebär en strukturerad analys av personliga egenskaper, färdigheter tillsammans med arbetslivserfarenheter och utbildning för att skapa bästa möjliga matchning mot behovet.

Intervjuer

Efter en telefonavstämning är det dags för en intervju hos oss där du får träffa en av våra rekryterare. Nästa steg är att träffa företaget där tjänsten utannonseras. Intervjuerna tar cirka 1 timme.

Återkoppling

Under hela rekryteringsprocessen får du återkoppling från din kontaktperson på Bravura som du alltid kan vända dig till om du har några frågor. Vi håller även kontakt med dig efter du har blivit anställd för att se så att allt går bra enligt dina förväntningar.

Konsult på heltid eller bredvid studierna

Vad innebär det att vara konsult egentligen, och hur skiljer det sig från att vara anställd direkt på företaget? Bravura förmedlar massvis av olika konsultuppdrag, inte bara till DHL. Att vara konsult innebär att du är anställd av Bravura men arbetar på uppdrag hos något av våra kundföretag. Du kan välja mellan uppdrag på heltid eller att arbeta extra vid sidan av exempelvis studier.