4 tips för att lyckas med digitala anställningsintervjuer
  1. BRAVURA
  2. Insights
  3. 4 tips för att lyckas med digitala anställningsintervjuer

4 tips för att lyckas med digitala anställningsintervjuer

Att hålla i digitala intervjuer är svårare än vad du kan tro, och om du gör fel riskerar du att skada ditt arbetsgivarvarumärke. Här är 4 tips som ökar sannolikheten att du lyckas med den digitala intervjun.

4 tips för att lyckas med den digitala anställningsintervjun

1. Förbered kallpratet

Kallpratet som sker innan en anställningsintervju är en viktig del av intervjusituationen som får kandidaten att slappna av. På kontoret faller sig det här ofta naturligt men i en digital intervju är det bra att förbereda ett par frågor.

2. Gör en presentation

Att visa en kort presentation om företaget skapar dynamik i en digital intervju. Det är ett bra sätt att introducera vad ni gör och det ger kandidaten något annat att vila ögonen på i ett par minuter.

3. Berätta om företagskulturen

Det kan vara svårt att förmedla mjuka värden i ett videosamtal, så lägg några minuter på att berätta vad som är speciellt med just ert företag. Görs det mycket aktiviteter utanför arbetstid? Umgås många privat? Har ni diskveckor? Även om det inte ger en fullständig bild säger det i alla fall något.

4. Ansträng dig lite extra

Du behöver anstränga dig mer i en digital intervju än vad du hade behövt om ni satt mittemot varandra. Risken är annars att du verkar oengagerad. Se till att klä upp dig även om du bara är hemma och ta det lika seriöst som kandidaten.