Bravura_djungel_2-1

News

Årets bidrag till Help to Help

av Bravura

Sedan 2017 är Bravura en långsiktig samarbetspartner till Help to Help. Varje år skänker vi 1% av vinsten till utbildningsavgifter för studenter i Tanzania och Uganda. Hittills har Bravura donerat över en halv miljon kronor till organisationen. Stödet har finansierat utbildning för sex studenter inom olika utbildningsområden och bidragit till att Help to Help har kunnat expandera sin verksamhet.

Årets bidrag är nu fastställt

Nu har 2020 summerats upp och beloppet som går direkt till att finansiera studier för ungdomar blev 127 140 kr. Det är fjärde året Bravura betalar 1% av sin vinst till Help to Help.

Ett långsiktigt samarbete

Sedan starten så har samarbetet utvecklats till att innehålla mer än bara sponsring. På Bravura följer vi de studenter som vi sponsrar och eldsjälarna på Help to Help hänger med oss på aktiviteter som exempelvis Vasaloppet, Staffesten med mera. Bravura anordnar även utbildningar för rekryterarna på Help to Help och coachar dem i kompetensbaserad rekrytering för att underlätta deras process med att välja studenter att hjälpa.

malin_cronqvist

"Vi är oerhört glada över vårt långsiktiga samarbete med Bravura som nu resulterat i att tre studenter kan ta examen till sommaren. Vi värdesätter också att vi har fått lära känna många av era medarbetare genom intervjuutbildningar, föreläsningar och andra gemensamma aktiviteter. Tusen tack för att ni i år igen hjälper oss att stärka unga i Tanzania genom utbildning och jobb."Malin Cronqvist, Founder & Managing Director - Help to Help

Amanda - Help to Help

"Det är roligt att samarbeta med en partner över tid och se den stora inverkan Help to Help gör och har gjort för unga människor i Östafrika. Det är ett nöje att följa antalet studenter som erhåller stipendier idag och de som hunnit tagit examen med hjälp av dem. Vi på Bravura vill passa på att säga tack för det engagemang, flit och hjärta som läggs ner i deras arbete varje dag! Vi är minst sagt imponerade över det arbete Help to Help gör och ser fram emot att följa deras arbete framöver!"Amanda Forssell, People & Culture Manager - Bravura

Om Help to Help

Help to Help är en välgörenhetsorganisation som jobbar för att skapa positiv utveckling i Östafrika genom att möjliggöra sponsring av utbildning för unga människor. Genom crowdfunding ordnar de stipendier för universitetsstudenter i Östafrika, studenter som annars inte skulle haft möjlighet att utbilda sig.

Help to Help

 

Help to Help Academy

Från och med 2021 fokuserar vi särskilt vårt stöd till programmet Help to Help Academy, vilket syftar att förbereda tjejer och killar, framtida changemakers i Tanzania, för arbetsmarknaden.

Trots att utbildningsnivån i Afrika ökar, är arbetslösheten bland unga tjejer och killar utbredd och klivet ut på arbetsmarknaden är stort. Många studenter är de första i sin familj att utbilda sig och har därför begränsade förkunskaper och insikter i hur arbetsmarknaden fungerar, hur en söker ett formellt jobb, vad ett CV är och hur en förbereder sig för en intervju. Dessutom utgör bristande IT- och datorkunskaper ett praktiskt hinder för att ens kunna skriva ett CV och skicka in en ansökan. Vi brinner för att stärka människor genom jobb och det känns därför klockrent att vi kan bidra till att fler tjejer och killar i Tanzania tar sig ut på arbetsmarknaden.

Help to Helps utvärderingar visar att hela 85 % av de nyutexaminerade studenter som får ett arbete, bidrar till ökad familjeförsörjning och nästan 60% använder sin lön för att finansiera utbildning för syskon. Ett jobb är fundamentalt för människor och kan ändra så mycket för så många. Vi är stolta över att kunna hjälpa fler till jobb och stärka arbetsmarknaden - i Sverige och i Tanzania!

Vill du veta mer om Bravuras hållbarhetsarbete? Läs mer här >>

news