Bravura_djungel_2-1

News

En dag som rekryterare - Jonatan Hultman berättar

Jonatan arbetar som rekryterare och Team Leader för ett av Bravuras rekryteringsteam i Stockholm. Här berättar han om rekryterarrollen.

JonatanHultman_SV_fril_besk

Hej Jonatan! Du arbetar som rekryterare hos oss på Bravura, vad innebär det att arbeta i din roll?
- Som rekryterare arbetar jag direkt mot företag som valt att rekrytera personal via Bravura. Det betyder att jag ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Initialt innebär det ett personligt möte med till exempel HR eller rekryterande chef hos företaget där jag åker ut till dem för att även få en bild av just den arbetsplatsen. Vi går igenom kravprofilen för rollen och sätter en tidsplan för processen. Min uppgift är sedan att hitta rätt kandidat för rollen och företaget utifrån kompetens, värderingar och drivkrafter. En vanlig arbetsdag består av kravprofils-, sälj- och uppföljningsmöten samt search, intervju och presentationer av kandidater. Under hela rekryteringsprocessen är jag som rekryterare ansvarig för kommunikationen mellan Bravura, kundföretaget och kandidaterna. Vi gör även referenstagningar och ibland rekryteringstester, som är det sista steget och kvalitetssäkring i rekryteringsprocessen. Utöver min roll som rekryterare är jag också Team Leader för en grupp rekryterare internt på Bravura.

Vilka roller rekryterar du till?
- Vi arbetar med kvalificerade roller och jag har många tekniska profiler, exempelvis tekniska projektledare, affärssystemkonsulter och systemutvecklare. En av de rekryteringar jag är mest nöjd med är när jag rekryterade en marknadschef till Hammarby Fotboll. Det var en senior roll som krävde mycket research och förberedelser tillsammans med en stor portion noggrannhet. Det var många kvalificerade personer som sökte, vilket var en tuff men rolig utmaning som landade i en väldigt nöjd vinnande kandidat. Det är en fantastisk känsla att lyckas med en rekrytering där du känner att både företaget och kandidatens, det vill säga arbetsgivaren och den nya medarbetarens förväntningar överträffats!

Vilka egenskaper tror du är viktiga för att vara framgångsrik i en roll som rekryterare?
- Jag skulle säga ett genuint affärsintresse kopplat till en förmåga att bedöma personer. Du ska ha ett genuint intresse för vad dina kunder gör och vad de sökande personerna har för bakgrund, för att kunna göra den perfekta matchningen.

Du arbetar bland annat med att rekrytera chefer och specialister till Bravuras olika kundföretag, ofta personer som är äldre och mer erfarna än du själv. Hur gör du för att skapa ett förtroende hos dem du träffar?
- När det finns ett kunskaps- och erfarenhetsglapp mellan mig och den jag intervjuar brukar jag vara extra lyhörd och inlyssnande. Mitt generella tips vid rekrytering av specialister och chefer är att vara kommunikativ, uttrycka sig korrekt och vara transparent i återkopplingen. Det är även viktigt att ha i åtanke att när du rekryterar en chef är det mer än bara en tjänst. Din uppgift blir då att presentera en helhet på ett annat sätt, och matcha kandidaten med kundföretaget och dess medarbetare i stort.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på en karriär inom rekrytering?
- Jag sökte mig till rekrytering- och bemanningsbranschen därför att konsultrollen verkade spännande, det vill säga att jobba på leverantörssidan. Man får en stor inblick i näringslivet, lär sig mycket om många olika branscher, företag och roller. Det följer också ett stort nätverk.

Varför ska någon som vill jobba med rekrytering söka sig till just Bravura?

- Sök dig hit om du vill arbeta på ett entreprenöriellt företag under stark tillväxt. Här kommer du att utvecklas och du får vara med på en positiv resa i hög fart.

Tack för din tid och tips Jonatan!

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och arbeta hos Bravura? Vi söker just nu rekryterare till vårt kontor i Stockohlm.

inspiration karriär

Karin Vannfält-Restorp

Karin Vannfält-Restorp

People & Culture Business Partner