Bravura_djungel_2-1

Bravura Insights

Generation X - En digital generation?

av Bravura

Generation X är födda på mitten av 60-talet och sent 70-tal. Barn till den här generationen är ofta Millennials eller Generation Z. Idag tror många att det är de sistnämnda generationerna som använder sociala medier mest då man pratar om deras digitala uppväxt, men faktum är att det är Generation X som dominerar i de digitala kanalerna. 

Generation X i den digitala världen

När Generation X växte upp var allt analogt. De satt snällt hemma och väntade på att telefonen skulle ringa eller så gick man hem till sina kompisar och frågade om de ville ses. Idag är det annorlunda och att börja sitt liv analogt för att sedan genomgå den transformation som har lett oss fram till idag, det är en resa som få har fått varit med om. 

Enligt undersökningen Global Leadership Forecast 2018 av Nielsen använder Generation X sociala medier 40 minuter mer i veckan än Millenials. De är också den generation som använder flest enheter som smarta telefoner, datorer och läsplattor. Att gå från analogt till digitalt är en revolutionerande transformation som har resulterat i att de förutom sin lojalitet även är öppna för förändring.

Generation X är nyfikna och värdesätter extern vägledning och utveckling som exempelvis workshops, kurser och seminarier där de kan nätverka och guidas av mentorer i deras bransch. De uppskattar också digitala verktyg som förbättrar och stärker deras lärande så att de kan få ut det mesta i deras egna utveckling. De välkomnar också ny teknologi som hjälper dem att behålla kontrollen över sina liv men också att kunna påverka och uttrycka sig. Enligt en studie av Marketingprofs är Facebook favoritkanalen då 65% tycker att denna kanal är bäst. 

Förutom sin digitala kompetens, visar Gen X också viktiga ledarskapsförmågor som inkluderar att identifiera och utveckla talanger i organisationer samt driva implementering av affärsstrategier från idé till verklighet. Därför är det viktigt att lyfta fram och stärka deras breda kunskap för att inte gå miste om värdefulla insikter och ledarskapspotential.

generationer kandidatmarknaden