1. BRAVURA
 2. Våra tjänster
 3. Hyr först, rekrytera senare...

Hyr först, rekrytera senare...

...ett säkrare sätt att växa verksamheten

Riskfri rekrytering

Att hyra först och anställa senare är ett säkert sätt att rekrytera. Du får en riskfri rekrytering genom att hyra in en konsult, utvärdera och sedan anställa vid ett senare tillfälle. Vi står som arbetsgivare, ni anställer sedan personen om och när det passar er.

Hyr först

Testa på en anställning. Bravura är arbetsgivare under tiden och ni fattar beslut om rekrytering senare.

Utvärdera

Innan testperiodens slut utvärderar ni om ni vill ta över anställningen eller fortsätta hyra.

Rekrytera

Är alla parter nöjda? I så fall tar ni över anställningen och ni är klara med rekryteringen.

Områden

It/Tech

IT/Tech

Systemutvecklare, Ingenjörer, Testare, IT-projektledare, IT-support, Fält-tekniker med mera

Business Administration

Business Administration

Redovisningsekonomer, Ekonomiassistenter, Inköpare, Logistiker, Administratörer, HR-specialister med mera

Sales & Customer support

Sales & Customer Support

Kundtjänstmedarbetare, Account Managers, Innesäljare, Ordermottagare, Digital Marketing Specialists med mera

Vill du bli kontaktad?

Lämna dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss för att prata mer om dina rekryteringsbehov.

Dina fördelar

Visste du att en felrekrytering kostar i snitt 700 000 kr? Genom att hyra först skapas gott om tid att testa på en anställning. Under inhyrningsperioden har vi arbetsgivaransvaret och en konsultchef från Bravura stöttar i allt från onboarding till uppföljning.

 • Minimera risk
  Undvik risk för felrekrytering genom att testa en anställning först.
 • Skapa flexibilitet
  Att hyra först fungerar som leasing där ni delar upp investeringen. Det finns dessutom möjlighet att avsluta eller ta över anställningen när som helst.
 • Spara tid
  Ni arbetsleder, vi sköter allt annat. Ni behöver inte lägga tid på personaladministration eftersom vi är arbetsgivare under testperioden.

Next Gen Professionals

Riskfri rekrytering är en bra lösning för att ta in talanger i början av karriären (0-8 års erfarenhet). Med det upplägget får även talangerna möjlighet att testa på er som arbetsgivare samtidigt som de får chans att avancera i karriären. Det erbjudandet gör att vi kan attrahera rätt talanger utifrån ditt behov.

Det här ingår i riskfri rekrytering

Med riskfri rekrytering får du mycket mer. Vi sköter hela rekryteringen och ser till att rätt kandidater presenteras för er, varpå ni väljer den som ska tillsättas. Under uppdraget ansvarar vi för anställningen och vi finns tillgängliga för att bolla frågor både rörande uppdraget och framtida behov.

Rekryteringsprocessen

Processen är densamma som vid en rekrytering. Vi jobbar med ständig optimering för att förbättra rekryteringsprocessen för alla involverade.

Employer branding

Vi värnar om upplevelsen i alla delar av kandidatens köpresa och når rätt kandidater genom effektiva digitala kanaler och nätverk.

Kompetensbaserad metodik

Vi hjälper er att ta bort subjektivt tyckande vid beslut genom att basera urvalen på sakliga grunder som erfarenheter och kompetenser.

En dedikerad konsultchef

Konsultchefen ansvarar för anställningen, stöttar med onboarding och stämmer löpande av med er och medarbetaren för att säkerställa att alla parter är nöjda.

Överrekrytering

Om ni känner er säkra på att er nya medarbetare är helt rätt så finns möjlighet att ta avsluta testperioden och ta över anställningen.

Rådgivande

Vi hjälper er definiera framtida behov, skapa organisatorisk överblick och matcha rätt kandidater så att ni kan bygga framgångsrika team.

Vill ni testa riskfri rekrytering?

Hör av dig så kan vi prata mer om era specifika behov och hur vi kan förbättra er kompetensförsörjning genom riskfri rekrytering.

Så säger kunderna

Jonas Klang

People Partner, Telia Company

Marie Nilsson

Teamleader Innesälj, Hedson Technologies

Morgan Swedberg

Laboratory Manager, Essity

Case Study: Telia Company

"Jag upplever Bravura som intresserade, närvarande och snabba. De vill mycket och är alltid fullt engagerade i samarbetet. Under vårt långvariga samarbete har de utvecklats från en liten spelare till en så kallad preferred supplier."

Telia-company

Case Study: Senseair

"Nu har vi flera nyckelpositioner på plats och vi har även kunnat bredda organisationen med nya roller som inte funnits tidigare."

Sensair

Case Study: APL

”Det viktigaste är att rekryteraren verkligen förstår behoven och tar sig tid att lära känna beställaren, företaget och arbetsplatsen. Hos Bravura finns det engagemanget. De lyckas även hitta mångfald bland kandidaterna vilket ger mig möjlighet att skapa riktigt bra team med bredd i personligheter.”

Case study: APL

Samarbetspartners