1. BRAVURA
  2. Hyr först, rekrytera senare...

Hyr först, rekrytera senare...

...ett säkrare sätt att växa verksamheten

Hyr först, rekrytera senare

En felrekrytering kostar i snitt 700 000 kr...

...men det finns ett riskfritt sätt att rekrytera.

En felrekrytering kostar både pengar och tid och om det blir fel behöver du ofta göra om hela processen. Anledningarna till att det ibland går fel kan vara många, men det finns sätt att undvika felrekryteringar. Med vår metod kan du på ett tryggt och flexibelt sätt utöka er verksamhet. Vi kallar det för riskfri rekrytering vilket innebär att ni börjar med att hyra en konsult och fattar rekryteringsbeslutet senare.

Riskfri rekrytering

Att hyra först och anställa senare är ett säkert sätt att rekrytera. Du får en riskfri rekrytering genom att hyra in en konsult, utvärdera och sedan anställa vid ett senare tillfälle. Vi står som arbetsgivare, ni anställer sedan personen om och när det passar er.

Hyr först

Testa på en anställning. Bravura är arbetsgivare under tiden och ni fattar beslut om rekrytering senare.

Utvärdera

Innan testperiodens slut utvärderar ni om ni vill ta över anställningen eller fortsätta hyra.

Rekrytera

Är alla parter nöjda? I så fall tar ni över anställningen och ni är klara med rekryteringen.

Vill du bli kontaktad?

Lämna dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss för att prata mer om dina rekryteringsbehov.

Dina fördelar

Visste du att en felrekrytering kostar i snitt 700 000 kr? Genom att hyra först skapas gott om tid att testa på en anställning. Under inhyrningsperioden har vi arbetsgivaransvaret och en konsultchef från Bravura stöttar i allt från onboarding till uppföljning.

  • Minimera risk
    Undvik risk för felrekrytering genom att testa en anställning först.
  • Skapa flexibilitet
    Att hyra först fungerar som leasing där ni delar upp investeringen. Det finns dessutom möjlighet att avsluta eller ta över anställningen när som helst.
  • Spara tid
    Ni arbetsleder, vi sköter allt annat. Ni behöver inte lägga tid på personaladministration eftersom vi är arbetsgivare under testperioden.

Rätt matchning utifrån era behov

Riskfri rekrytering är en bra lösning för att ta in talanger i början av karriären (0-8 års erfarenhet). Vi kallar målgruppen för Next Gen Professionals. Med det upplägget får även talangerna möjlighet att testa på er som arbetsgivare samtidigt som de får chans att avancera i karriären. Det erbjudandet gör att vi kan attrahera rätt talanger utifrån era behov.

talanger i början av karriären

Områden

IT/Tech

Systemutvecklare, Ingenjörer, Testare, IT-projektledare, IT-support, Fält-tekniker med mera

Business Administration

Redovisningsekonomer, Ekonomiassistenter, Inköpare, Logistiker, Administratörer, HR-specialister med mera

Sales & Customer Support

Kundtjänstmedarbetare, Account Managers, Innesäljare, Ordermottagare, Digital Marketing Specialists med mera

Det här ingår i riskfri rekrytering

Med riskfri rekrytering får du mycket mer. Vi sköter hela rekryteringen och ser till att rätt kandidater presenteras för er, varpå ni väljer den som ska tillsättas. Under uppdraget ansvarar vi för anställningen och vi finns tillgängliga för att bolla frågor både rörande uppdraget och framtida behov.

Rekryteringsprocessen

Processen är densamma som vid en rekrytering. Vi jobbar med ständig optimering för att förbättra rekryteringsprocessen för alla involverade.

Employer branding

Vi värnar om upplevelsen i alla delar av kandidatens köpresa och når rätt kandidater genom effektiva digitala kanaler och nätverk.

Kompetensbaserad metodik

Vi hjälper er att ta bort subjektivt tyckande vid beslut genom att basera urvalen på sakliga grunder som erfarenheter och kompetenser.

En dedikerad konsultchef

Konsultchefen ansvarar för anställningen, stöttar med onboarding och stämmer löpande av med er och medarbetaren för att säkerställa att alla parter är nöjda.

Överrekrytering

Om ni känner er säkra på att er nya medarbetare är helt rätt så finns möjlighet att ta avsluta testperioden och ta över anställningen.

Rådgivande

Vi hjälper er definiera framtida behov, skapa organisatorisk överblick och matcha rätt kandidater så att ni kan bygga framgångsrika team.

Så säger kunderna

Jonas Klang

People Partner, Telia Company

Marie Nilsson

Teamleader Innesälj, Hedson Technologies

Morgan Swedberg

Laboratory Manager, Essity

Samarbetspartners