sam-manns-378189.jpg

tips till dig som är student

Konsultchefens bästa tips

Sofia Lundgren arbetar som Konsultchef och Studentambassadör på Bravura. Här är hennes tips till dig som är student och vill komma ut i arbetslivet. 

medarbetarengagemang 

Vad bör man tänka på om man är student idag?

Engagera dig i skolan/jobbet och se till att vara aktiv. Många skolor har idag en väldigt bra integration med näringslivet och flertalet aktiviteter för att skapa en relation mellan studenter och arbetsgivare. Om du har ett extrajobb så se till att alltid ha en positiv inställning och högt engagemang i de arbetsuppgifter som du har, oavsett svårighetsgrad. Det ger dig inte bara bra referenser utan också en guldbiljett till en bra ingång på arbetsmarknaden. 

 

Hur landar en drömjobbet? 

Skaffa information! Läs på inom olika yrkesroller som din utbildning kan omfatta men gå också tillbaka till dig själv och dina intressen. Vad är du bra på och vad du tycker du är roligt? Ofta är det du är bra på också det du tycker är roligt. Försök hitta en mentor! Det kan vara svårt att hitta i dagsläget men försök se i ditt befintliga nätverk eller kanske dina vänners? De flesta tycker om att dela med sig och blir glada om någon uppskattar deras karriärstips och erfarenheter av arbetslivet. Tänk på att alla någon gång har befunnit sig samma sits som du är i. 

Om Sofia

Sofia är en kulturnörd som gillar att resa, gärna till städer med en vacker arkitektur. Det är inte ovanligt att hitta henne på gymmet eller ute på restauranger. För att imponera på henne under intervjun ska du ha en positiv inställning och visa högt engagemang. 

Tillhandahåller Bravura coaching och mentorer? 
Vi uppmanar alltid våra kunder att ha en bra relation med våra studenter. Syftet med vår studentpool är att fånga upp framtida medarbetare och därför är det viktigt att våra kunder ser detta som en möjlighet till en långsiktig anställning. Vi har också strukturerade processer där vi säkerställer uppföljning för våra konsulter som är ute på uppdrag. Som konsult hos Bravura får du även personlig coachning och en kontaktperson på Bravura som du när som helst kan vända dig till. 
 
 
Varför ska man gå med i Bravuras studentnätverk? 
Framförallt för att du får en fot in i arbetslivet och arbetslivserfarenhet i ett specifikt bolag. Du får också en unik möjlighet att skaffa kontakter och referenser i näringslivet inför framtida jobb och karriär. Vi vill hjälpa studenter vidare i arbetslivet och ser alltid ett långsiktigt samarbete med våra konsulter och månar om deras karriär. Vi bjuder också in våra konsulter på afterworks, frukost och månadstävlingar. Vi vill vara en närvarande arbetsgivare och fungerar även som stöd och support. Exempelvis om något har hänt på arbetsplatsen så finns möjlighet att ta kontakt med en konsultchef. Vi har konsultens rygg på det sättet. Arbetsmiljö och trygghet på arbetsplatsen är a och o för oss. Vi har många framgångssagor där våra konsulter blivit heltidsanställda efter utbildningen. Sedan är ju extrapengar alltid trevligt. ;)
 
Vill du jobba som konsult via oss? Boka ett möte med Sofia och hennes team idag!

Skapa profil / logga in