1. BRAVURA
  2. Next Gen Athletes

Next Gen Athletes

Nathalie Eklund

Morgondagens talanger inom idrott

Next Gen Athletes handlar om att stötta morgondagens talanger inom idrotten och bidra till deras resa. Vi väljer att satsa på individer som har siktet inställt på toppen och en tydlig roadmap för att nå dit. Dessa personer är våra hjältar och de visar vägen och inspirerar genom sitt driv och engagemang.

Nathalie Eklund - vägen mot OS

Nathalie är en proffscyklist med siktet inställt på OS i Paris 2024. Med hennes målmedvetenhet och driv är hon en sann inspirationskälla för oss.

"Att ta en medalj på OS i Paris är det stora målet för mig och att realisera min dröm. Det målet ger mig en positiv energi att fortsätta träna hårt när det är som jobbigast."

Nathalie Eklund

Ålder: 29
Bor: Stockholm
Instagram:@eklundnathalie
Yrken
: Professionell cyklist.  Driver även eget bolag som coach inom konditionsidrott
Startade karriär:Började cykla landsväg/tempo sommaren 2018.
Klubb / tävlar för:GT Krush Tunap Pro Cycling och Echelon Urban Tribes
Främsta meriter:SM silver 2019 (tempo)- 2020 silver (tempo) och guld (linje)
Mål med cyklingen: Bli proffscyklist och köra OS 2024
Bästa träningspassen: Backintervall

Nathalie Eklund

Från balett till elitcyklist

Nathalie brann redan som liten för dansen och började dansa redan vid 6 års ålder. Hon blev antagen till Kungliga svenska Balettskolan när hon var 10 år gammal. Utöver baletten så utövade hon showdans och uppträdde tillsammans med merparten av den svenska artisteliten. Efter studenten blev det ett år i Holland på Cod Arts university. Därefter bestämde hon sig för att lägga dansskorna på hyllan. Som ung elitdansare fick Nathalie både lära sig att träna hårt, hantera hård konkurrens och kämpa mot stereotypa fördomar om kvinnliga kroppsideal för att lyckas inom dansen. Denna erfarenhet har gjort henne mentalt stark, gett henne träningsdisciplin, drivkraft att kämpa hårt och våga tro på sig själv för att lyckas med det hon gör.

Efter att ha lagt dansskorna på hyllan utbildade Nathalie sig till naprapat, började träna crossfit och sedan triathlon under 2017. Efter flera återkommande löparskador blev det mer fokus på cyklingen och under sommaren 2018 gick hon med i sin första cykelklubb - STHLM CK. Passionen för cyklingen växte och att hon utvecklade sin kapacitet snabbt. Samtidigt började drömmen om att bli bäst i Sverige och att få uppleva ett OS ta form hos Nathalie. Det dröjde inte länge förrän aktörer inom cykelvärlden började få upp ögonen för henne och hennes förmåga trots att hon gjorde en sen debut inom cykelsporten. Resten är historia.