Bravura_djungel_2-1

News

Bravura och CareerBuilder tar pulsen på svenska jobbsökare

av Bravura

Dagens kandidater - en undersökning om jobbsökande-1

Bravura och CareerBuilder har tillsammans genomfört en undersökning bland svenska jobbsökare. Totalt 752 personer i åldrarna 16 till 60 år har svarat på undersökningen som handlar om attityder kring jobbsökande och kandidaternas förväntningar på framtida arbetsgivare.

Målet med undersökningen var att skaffa bättre insikter kring dagens kandidater och jobbsökandet för att förbättra kandidatupplevelsen och matchningen av kompetens. CareerBuilder har tidigare genomfört undersökningen själva, men nytt för i år är samarbetet med Bravura som sedan länge varit en nära partner. Samarbetet har gett möjlighet att nå ut med undersökningen till en bredare svarsgrupp, vilket gjort att urvalet av jobbsökare blivit större och innehåller svar från fler jobbkategorier och åldrar än tidigare. Undersökningen har även växt i storlek. I år bestod den av 77 frågor, vilket är mer än fördubbling av antalet frågor sedan förra året.

Svarsgruppen har bestått av 752 personer i arbetsför ålder som nyligen sökt jobb via antingen CareerBuilder eller Bravura. Undersökningen genomfördes som en webbenkät under maj till juli år 2018.

Resultaten släpps inom kort

Tydliga trender bland kandidaterna är att de vill ha meningsfulla jobb, att mobilanvändandet ökar och att det ska vara enkelt att söka jobb. Över hälften av kandidaterna har någon gång avbrutit en ansökan på grund av att det varit för krångligt att söka.

På måndag den 5 november släpper vi en infographic med mer information om resultaten från undersökningen. Håll utkik då och få del av de senaste insikterna om kandidatmarknaden!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Prenumerera på Insights så får du en notis när denna infographic släpps. Du får även löpande tips om de senaste insikterna om kandidatmarknaden, guider och trendspaning. Direkt i din inkorg!

Prenumerera på Insights

 

nyheter