Bravura_djungel_2-1

News

Anna-Carin – HR-chef på Eltel Networks Sverige

av Bravura

I den här intervjuserien har vi hittills haft fokus på våra egna medarbetare och hur det är att jobba på Bravura. Den här gången möter vi Anna-Carin, en av våra viktiga kunder som Bravura har ett långtgående samarbete med. Anna-Carin jobbar som HR-chef på Eltel Networks, ett företag på frammarsch inom telecombranschen. Läs här om hur det är att jobba med HR-frågor och om hur det är att jobba på Eltel Networks.

Du jobbar som HR-chef på Eltel Networks i Sverige. Berätta gärna kort om din roll, vilka ansvarsområden du har samt vilket strategisk fokus du kommer ha framöver.
- Som HR-chef ansvarar jag för den svenska HR-organisationen och för att vi tillsammans säkrar tillgången av den nyckelkompetens som krävs för att organisationen ska nå sina affärsmål. Vi utarbetar processer för att attrahera, behålla, utveckla och engagera duktiga medarbetare. Vi inom HR fungerar som interna konsulter för att stötta våra ledare med sakkunskap inom områden som till exempel rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljö och omorganisation. Vårt strategiska fokus ligger på att utveckla vår onboardingprocess och vårt arbete med kompetensutveckling.

Hur kommer det sig att ni har lyckats nå sådan stor framgång inom er bransch?
- Jag tror att vår framgång beror på våra medarbetares gedigna erfarenhet, kunskap och lojalitet. Jag tror också att det beror på att man inom Eltel arbetar i team och det bidrar det till att man tillsammans tar ansvar och levererar med högt engagemang och kvalitet till våra kunder.

På Eltel finns det människor med många spännande bakgrunder och kompetenser, bland annat projektörer, projektledare, produktionsplanerare och olika tekniker med specialiserade inriktningar - Vilka är de mjuka värdena som gör att dessa människor trivs på Eltel?
- Jag tror att många trivs på Eltel då man har möjlighet att vara med och påverka och får ta stort eget ansvar. Vi ger även våra medarbetare möjlighet att utvecklas i sina roller med frihet och mandat att fatta egna beslut. Vi uppmuntrar till kunskapsutbyte över yrkesgränserna vilket ger möjlighet till att växa inom företaget.

Eltel och Bravura har ett nationellt samarbete gällande kompetensförsörjning som sträcker sig tre år bakåt i tiden – Vilka är framgångsfaktorerna i vårt samarbete?
- Framgångsfaktorerna beror mycket på att Bravura som leverantör har velat lära känna Eltel och vår organisation. Bravura har även arbetat proaktivt med att försöka matcha Eltels framtida behov. Att arbeta nära en leverantör som Bravura gör att det utvecklas ett bra samarbete och vi känner att ni har en ökad förståelse för oss som företag och för vår verksamhet.

Avslutningsvis, vad är er största utmaning idag gällande kompetensförsörjning?
- Vår utmaning är att hitta rätt medarbetare med rätt kompetens. Vi märker att det är svårt att hitta medarbetare som har den utbildning och erfarenhet som vi idag söker.

Mer om Eltel Networks
Se alla lediga jobb hos Eltel
Från konsult hos Bravura till teamchef på Eltel Networks

Vi på Bravura vill uppmuntra dig att förverkliga dina drömmar och hjälpa dig på vägen dit. Vilket är ditt drömjobb? Hitta det på www.bravura.se