Bravura_djungel_2-1

News

Från konsult hos Bravura till teamchef på Eltel Networks

av Bravura

från konsultchef till teamchef på eltel

Idag sysselsätter Bravura cirka 600 konsulter som jobbar på uppdrag hos våra kunder. För många av våra konsulter innebär uppdraget en språngbräda in i karriären, en väg mot drömjobbet. I den här artikeln berättar vi om Erik och hans resa från konsult hos Bravura till teamchef på Eltel.

”Jag sätter upp tydliga mål och identifierar vilken insats som krävs för att nå dit.” 

Erik började sin karriär på Eltel Networks som konsult via Bravura. Erik berättar om vilka framgångsfaktorer som gjort att han lyckades skapa en karriär på företaget där han började jobba för drygt två år sedan. Erik ser sig själv som en egen företagare i företaget och hans främsta tips kring framgång i karriären är att sätta upp tydliga mål och sedan identifiera vilken insats som krävs för att nå dit.

Om att göra karriär på Eltel
Eltel Networks är ett marknadsledande företag inom telekombranschen. De verkar för att skapa digitala förutsättningar för att alla, oavsett vart man bor eller befinner sig, ska ha samma tillgång till information, studier, arbete och handel. Företagskulturen på Eltel uppmuntrar till ett delegerat ansvar ut i organisationen vilket ger möjlighet för nya förmågor att utvecklas. Erik hade sedan tidigare erfarenhet som elektriker och projektingenjör inom fastighetsautomation, erfarenheter han lyckats konvertera till telekombranschen tack vare hans förståelse för infrastruktur. Han tog chansen att visa på ett stort ansvarstagande redan från början och fick på så sätt jobba i större projekt för att sedan själv projektleda några av de största och viktigaste projekten. Erik poängterar också att med större projekt höjs också förväntningarna varför det är viktigt att känna sig trygg med det.

På Eltel Networks finns en projektprocess framtagen av medarbetarna, där ansvariga från olika team i hela landet har varit delaktiga i utvecklingen.

”Styrkan med projektprocessen är att den är framtagen tillsammans med medarbetarna, inte cheferna. Det skapar en bra grund för medarbetarengagemang och delaktighet, något som är viktigt för företagskulturen på Eltel.”

Erik ser även positivt på att Eltel vågar lyfta fram yngre personer som visat föredöme och som vill utvecklas.

På Eltel finns verkligen möjligheter för den som vill göra karriär. Är man beredd att satsa och vara tydlig med hur man vill utvecklas kommer man att bli lyssnad på.”

Vad behöver man göra för att avancera i karriären?
För Erik handlade det om att våga ta för sig, ta egna initiativ, fatta kloka beslut och att ta ansvar. Vidare handlar det mycket om att jobba på en arbetsplats där man får möjlighet att utvecklas och där människor runt omkring ger feedback på dina prestationer. Erik uppmuntrar alla som är nya på Eltel att våga ta för sig, att tydligt visa att de vill ta egna initiativ och att de trivs med ansvar. Som chef sätter han ett stort värde på personer som tar egna initiativ och som ger konstruktiv feedback till honom och visar på att de vill vara med på Eltel Networks resa. Det är en rekommendation som är aktuell för dig som vill vidare i karriären, oavsett vilket företag du jobbar på.

Mer om Eltel
Se alla lediga jobb hos Eltel här
Läs mer om hur det är att jobba på Eltel här

Vi på Bravura vill uppmuntra dig att förverkliga dina drömmar och hjälpa dig på vägen dit. Vilket är ditt drömjobb? Hitta det på www.bravura.se

 

konsultresan

Relaterade inlägg

Det saknas tyvärr relaterade inlägg för denna kategori