Bravura_djungel_2-1

News

Från extrajobb via Bravura till koordinator och rekryterare på KPMG

av Bravura

Katarina studerade beteendevetenskap när hon via Bravura fick ett konsultuppdrag som HR-assistent på KPMG. Idag arbetar hon heltid som HR-koordinator och rekryterare. Här berättar Katarina om hur extrajobbet banade väg för karriären och ger sina bästa tips för ambitiösa beteendevetare. Katarina_blogg-original

Idag jobbar du som HR-koordinator och rekryterare. Berätta – vad gör du en vanlig dag på jobbet?
- Ingen dag är den andra lik, vilket är det jag tycker är så roligt i jobbet. Jag jobbar med allt från att utveckla system för performance development till att utvärdera och effektivisera våra rekryteringsprocesser. Jag är främst ansvarig för junior rekrytering så nu är jag ute på universitetens arbetsmarknadsdagar och pratar med studenter om KPMG och våra olika tjänster – ett mycket omväxlande och socialt arbete.

Från början arbetade du som konsult via Bravura. Hur upplevde du konsultrollen?
- Jag upplevde tiden som konsult som mycket lärorik. Jag studerade på heltid och ville ha ett extrajobb inom HR, då var det utmärkt att starta som konsult och jobba ett par dagar i veckan. En fördel med konsultrollen är att du har två chefer och således också två olika personer att ställa frågor till när du har funderingar.

Du studerade beteendevetenskap på Uppsala universitet men har under studierna haft flera jobb inom HR. Hur blev du intresserad av det?
- Jag var från början intresserad av psykologi och hur människor fungerar och började därför studera beteendevetenskap. Jag insåg ganska snart att jag inte ville jobba med klinisk psykologi och valde istället att rikta mig mot organisation och arbetsliv, en spännande kombination. Jag förstod tidigt att konkurrensen inom HR är stor och att det var av stor vikt att skaffa mig mycket erfarenhet för att bli konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Vad har du för framtida karriärmål?
- Just nu trivs jag väldigt bra där jag är och vill gärna vara med och utveckla HR-avdelningen på KPMG med rekrytering och andra processer. KPMG är spännande eftersom det är ett stort globalt företag. Om 10-15 år tror jag att jag bor utomlands och driver min egen konsultverksamhet, kanske inom talent management, employer branding eller personlighetstester. Jag har alltid haft en dröm om entreprenörskap, kopplat till psykologi och HR såklart.

Har du något tips för beteendevetare på väg in i arbetslivet?
- Utmärk ditt beteendevetenskapliga intresse tidigt, det är av stort värde att ha medarbetare med kompetens inom exempelvis psykologi på en arbetsplats. Eftersom konkurrensen är stenhård får du kämpa lite extra för att synas. Gå på föredrag, delta i casekvällar, medverka i workshops och var inte rädd för att nätverka med viktiga personer. Visa intresse för tjänster och företag du vill jobba på, det kommer att märkas. Mitt bästa tips är att tidigt skaffa dig erfarenhet i den bransch du vill verka i - det ger ofta mer i slutändan än att bara ha toppbetyg.

inspiration