Bravura_djungel_2-1

News

Från extrajobb som konsult till utvecklare på Com Hem

av Bravura

Pontus jobbade extra som konsult medan han studerade till Datateknik på KTH. Strax efter att han var färdig med sin utbildning får en av Bravuras rekryterare in en tjänst och tänker direkt att detta jobb skulle passa perfekt för Pontus – idag utvecklar han Com Hem:s interna system. Läs Pontus berättelse om vägen till drömjobbet.

Hej Pontus! Du fick ditt jobb som systemutvecklare på Com Hem via Bravura. Berätta – hur gick det till?
- Under tiden som jag gjorde mitt examensarbete ägnade jag i princip all vaken tid till det, jag hade inte en tanke på att jag skulle behöva ett arbete när examensjobbet och mina studier var slutfört. Lyckligtvis hörde ni på Bravura av er och hade ett förslag om att jag skulle gå på en intervju för en tjänst på Com Hem. Ni kände till mig sedan tidigare då jag under min studietid arbetat på Ricoh via er.

Nu när du arbetar heltid hos Com Hem, hur ser vanlig en dag arbetsdag ut nu?
- Idag jobbar jag med progammeringsramverket .NET och utvecklar interna system på Com Hem. Det är mycket som sker bakom kulisserna, så som dokumentering av kabelnät, projektering och kundtjänst varav samtliga använder våra utvecklade stödsystem. Det är väldigt intellektuellt utmanande och roligt då mitt arbete främst går ut på att lösa problem som andra avdelningar har.

Du har studerat till högskoleingenjör i Datateknik på KTH och fick ditt extrajobb som konsult på Ricoh via oss. Hur upplevde du det att jobba extra som konsult?

- Det var roligt att få in en fot på arbetsmarknaden så pass tidigt och att samtidigt tjäna lite extra pengar under studietiden. Själva arbetet var ett support-jobb, jobbet inkluderade därmed inte programmering.Pontus_intervju Jobbet var lagom utmanande och lärorikt där det bästa var att få vara med och hjälpa andra personer att lösa sina problem.

Vad har du för framtida karriärmål?
- Just nu har jag som mål att utvecklas samt att bli en bättre systemutvecklare och systemarkitekt. En av de bästa möjligheterna på min nuvarande arbetsplats är att jag uppmuntras att lära mig nya saker.

Har du något tips för andra som studerar Data- och IT-inriktade program?
- Delta i allt ni hinner med, arbetsmarknadsdagar och allt sådant. Jag har varit volontär på flera mässor och konferenser och deltagit som gäst på ännu fler. Man vet aldrig vilka möjligheter det kan generera. När jag var volontär på en konferens som heter Jfokus pratade jag av en slump med en anställd på iZettle och det slutade med att jag gjorde mitt examensarbete hos dem.

inspiration karriär