Bravura_djungel_2-1

News

Inspecta - ett kundföretag i fokus

av Bravura

Då och då gör vi nedslag hos våra kundföretag och den här gången är det Inspectas tur. Inspecta är Nordens ledande inspektionsföretag med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen och Baltikum. Bravura och Inspecta har ett nära samarbete gällande rekrytering. Vi har träffat Richard Lind på Inspecta som varit med från början av samarbetet.

Hej Richard! Du har varit involverad i 25-30 rekryteringar till Inspecta genom åren.
Vad är viktigt för dig när du rekryterar till Inspecta?

- Vi söker någon som inte bara kan det teoretiska, utan även har det praktiska intresset. Trivs man i en teknikintensiv miljö kommer man att trivas på Inspecta. Det är min uppgift att säkerställa att det intresset finns och att personkemin stämmer överens med vår kultur.

Bravura har rekryterat drygt 50 personer till Inspecta sedan 2014 då samarbetet inleddes. Vad tror du är de viktigaste anledningarna till varför kandidater väljer en anställning hos Inspecta?
- Jag tror att de flesta med koppling till industrisektorn känner igen Inspecta som ett starkt teknikföretag, men jag hoppas att även personer i andra branscher har fått upp ögonen för oss. Vi har lång erfarenhet och stor seriositet i det vi gör. Jag hoppas att man kopplar ihop Inspecta med en kunnighet.

Vi har frihet under ansvar och har en stor tillit till våra anställda. Vi brukar säga att vi är ett ”kantigt bolag med runda hörn” och då menar vi att vi är ett teknikfokuserat företag med ett stort hjärta. Vi hjälper kunderna att upprätthålla en god säkerhet och vi tar hand om våra medarbetare - vi är måna om såväl deras arbetsmiljö som att de ska växa i sina roller.

Vad skulle du vilja säga till en talang som funderar på att söka sig till Inspecta?
- Om du är teknikintresserad och praktiskt kunnig har du stora möjligheter att växa hos oss. Visar du vad du är intresserad av och vad du vill göra har du alla möjligheter att klättra i karriären. Det är en fördel om du själv har funderat igenom vilken väg du vill gå. Är du nyfiken på att bli specialist eller expert inom ett visst område kan Inspecta stötta i det; vi drivs av att ha den vassaste kompetensen inom våra specifika områden.

Vad utmärker Inspectas kultur?
- Vi har en väldigt vänlig kultur som kännetecknas av stor respekt för varandra och för våra kunder. Här är det inga vassa armbågar utan vi delar med oss och utbyter kunskap med varandra. Vi lägger stort fokus vid att utbilda våra medarbetare och vill minimera begränsningar, vi vill att folk ska utvecklas. Det blir som ett självändamål; genom att anställa personer som vill utvecklas och låta dem göra det, får vi de bästa besiktningsingenjörerna som slutresultat!

Nu söker vi fler talanger till Inspecta i Stockholm, Gävle, Kiruna och Östergötland. Läs mer om tjänsterna!