Bravura_djungel_2-1

News

Drömmer du om att starta eget? Då är du inte ensam!

av Bravura

Varje dag träffar vi på Bravura många duktiga kandidater som intervjuas för lediga tjänster. I våras bestämde vi oss för att lära känna alla dessa människor lite bättre och tog fram en enkät om arbetsliv och karriär.

En intressant sak som kom fram var att många av våra kandidater, hela två tredjedelar, ser sig själva i ledande positioner inom de närmaste fem åren. Det är positivt att så många vill engagera, driva och ta ansvar i ledande roller. Organisationer behöver kunna tillgodose dessa behov och kanske även öppna upp för fler ledare än vad som funnits tidigare, för att vara en attraktiv arbetsplats. Synen på ledarskap har förändrats de senaste decennierna, vad är ett bra ledarskap i dina ögon? Hur vill du bli ledd och leda andra? Vad innebär en ledarroll i din organisation? Dessa frågor bör du ställa dig oavsett vilken roll du har på arbetsmarknaden – ledare eller inte.

Dessutom visade undersökningen att mer än hälften av våra besökare/kandidater har entreprenörsegenskaper, det vill säga att de har drivit, driver eller kan tänka sig att driva eget företag. I den yngre åldersgruppen, 18-21 år, svarade hela 81 procent att de kan tänka sig att starta eget. Det här tycker vi är superroligt! Bravura stöttar entreprenörskapstävlingen Venture Cup och för snart tio år sedan år föddes idén till vår egen verksamhet av två studenter med företagsdrömmar som några år senare grundade Bravura.

Så hur attraherar du som arbetsgivare dessa kreativa idésprutor? Hur får du dem att välja en anställning istället för entreprenörsspåret och hur får du dem att trivas på jobbet? Förmodligen är det en bra idé att låta dem komma med egna initiativ och skapa en miljö där åsikter välkomnas.

Vill du veta mer om dagens talanger och vad de vill ha? Läs resultatet av vår undersökning.
Söker du nya utmaningar i din karriär? Se vilka lediga jobb vi har ute just nu!