Bravura_djungel_2-1

News

Hur hittar jag rätt arbetsplats?

av Bravura

För att en arbetsplats ska kunna locka till sig ny talang måste företaget kunna erbjuda sina anställda möjlighet till att utvecklas både på ett professionellt och personligt plan. Så hur vet du vilka företag som kan ge dig rätt utvecklingsmöjligheter? Kanske är du nyexad och söker ett första jobb som kan ge dig en ordentlig start på karriären, där du får växa? Vi har pratat med Isabelle Riddez, rekryterare på Bravura, om hur du kan tänka kring din karriärsutveckling. Här är hennes tips för att hitta rätt arbetsplats.

Isabelle_besk

Följ dina intressen
– Först och främst är det viktigt att du vet vad du är intresserad av. Fundera över vad du vill jobba med. Om du söker en tjänst som är riktad mot nyexade är oftast tanken att du ska utvecklas i rollen och då kommer det naturligt att finnas interna karriärvägar för dig att gå. Därför är det viktigt att du funderar över vilken slags bransch eller typ av roll du är intresserad av.

Dessutom hjälper det dig att lyckas i rekryteringsprocessen. Om du vet varför du är intresserad av tjänsten du söker kommer du att kunna ge ett ärligt och bra svar på frågan.

Var nyfiken!
– De flesta arbetsgivarere vill att du ska växa inom företaget. Det viktigaste är att du är nyfiken och att du visar ditt intresse för branschen och företaget som sådant. Trivs du på ett företag och gör ett bra jobb kommer det att generera utveckling för dig. Känn därför efter – tror du att du kommer trivas på företaget?

Vi tackar Isabelle för hennes tips! Vill du läsa mer om karriärsutveckling? Läs våra tidigare blogginlägg:
Hur tar jag mig vidare i min karriär?
Hur når jag fram med min jobbansökan?