Bravura_djungel_2-1

News

Träffa en av våra medarbetare!

av Bravura

Ibland gör vi nedslag i våra medarbetares vardag för att du ska få lära känna oss lite bättre. Den här gången har vi intervjuat Nina, konsultchef och rekryterare hos oss sedan maj 2012. Nina kommer ursprungligen från Kalmar men är bosatt i Stockholm sedan tre år tillbaka. Hon jobbar på vårt Stockholmskontor i Hornstull.

NinaWtillblogg

Hej Nina, berätta om din roll som konsultchef och rekryterare!
— Man kan säga att mitt jobb består av tre delar; dels att vara ute hos företagen vi rekryterar och bemannar åt. Då handlar det om att ta reda på och analysera deras behov, ge råd om kompetensförsörjning samt ta reda på de mjuka värdena i organisationen. Dels är det själva rekryteringsprocessen. Slutligen är det mitt jobb att se till att våra konsulter har det bra på sina uppdrag.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
— Det är väldigt varierande, den ena dagen är inte den andra lik. En dag kan jag sitta i intervjuer, en annan dag kan jag vara ute hos kundföretag för uppföljning hos kunden och konsulten. Andra dagar jobbar jag på kontoret med administrativa uppgifter; skriver annonser, går igenom ansökningar och gör sökningar efter kandidater i olika databaser.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?
— Den största utmaningen är att det är många kontaktytor som ska underhållas och att det är många delar som ska klaffa. Varje process är unik och det kan alltid hända oförutsägbara saker. Då är det viktigt att snabbt kunna flytta fokus och vara lösningsorienterad.

Vad är roligast med ditt jobb?
— Det roligaste är alla möten. Mina möten är så olika, ena stunden träffar jag en glad student som söker extrajobb och nästa timme sitter jag i en skarp förhandling med en kund. Jag gillar variationen; jag träffar människor i olika åldrar, med olika bakgrund och i olika faser i livet. Jag har alltid roligt på jobbet, vi har en familjär stämning på kontoret och nära till skratt!