Bravura_djungel_2-1

News

Hur når jag fram med min jobbansökan?

av Bravura

I våra rekryteringsprocesser är det inte ovanligt att vi får in över hundra ansökningar per tjänst och varje rekryterare har flera tjänster att tillsätta samtidigt. Så hur ska du göra för att sticka ut med din jobbansökan bland alla andra? I detta blogginlägg träffar vi Tove Gleisner, ansvarig för rekryterings- och bemanningsavdelningen på Bravuras kontor i Göteborg och Malmö. Vi har frågat Tove om vad du ska tänka på för att nå fram med din jobbansökan. Vi hoppas att några tips kan hjälpa dig på vägen mot din nästa jobbutmaning.
Tove_SV_fril_besk_blogg

Hej Tove, vad tycker du kännetecknar en bra jobbansökan?
– En bra jobbansökan är riktad mot tjänsten och företaget du söker dig till. Den är tydlig och välstrukturerad, det vill säga att det framgår vad du har gjort och när. Fokusera på tre saker; varför du vill ha tjänsten, varför du är intresserad av företaget och varför du passar för jobbet.

Hur viktigt är det personliga brevet?
– Det personliga brevet är viktigt, om det kommer in många ansökningar till en tjänst kan det vara avgörande. Tänk på att använda ditt personliga brev på rätt sätt och hålla det riktat mot tjänsten. Håll det kort, koncist och intresseskapande. Det handlar inte om att beskriva dig själv ingående som privatperson, utan snarare hur du kan ta med dig din person in i tjänsten. Du kan ta upp dina egenskaper och din familjesituation – om det är relevant för jobbet du söker.

I urvalsprocessen för en tjänst, vilken funktion har egentligen rekryteraren?
– Vi är bra på att göra bedömningar, vi vet var någonstans vi kan hitta rätt personer och vad vi ska hålla utkik efter. Vi är vana vid att läsa och behandla cv:n och hantera en stor mängd ansökningar. Dessutom ger vi ansökningar den tid de behöver. Våra kundföretag anlitar oss eftersom de vill använda vår expertis och kunskap om de här frågorna. Däremot är alltid kunden med och sätter sina krav för profilen som vi ska hitta.

Vi hoppas att Toves tips kan hjälpa dig att nå fram med din ansökan. Lycka till i ditt jobbsökande!