Bravura_djungel_2-1

News

Intervjutips del 1: Visa ditt bästa jag!

av Bravura

Vi har tidigare skrivit en cv-guide där vi i tre delar tipsar om hur du lyckas med ditt cv och personliga brev (till cv-guiden). Nu fortsätter vi med en intervjuguide i två delar, här kommer del ett! Vi har pratat med Frida Purbe, konsultchef, och bett henne dela med sig av sina tips på hur du bäst förbereder dig inför en intervju.

Läs på om tjänsten
— Det är viktigt att du är påläst och kan svara tydligt på varför du har sökt den specifika tjänsten. Varför ska jag välja dig, varför passar du? Om intervjun hos oss på Bravura går bra och du går vidare till intervju hos aktuellt företag, se till att läsa på ordentligt om företaget. Visa att du har koll, men utan att citera rakt av från hemsidan.

Kom i tid!
— Det är bra att kolla upp innan vart du ska. Kom i tid, men inom rimliga gränser. Att komma mer än en kvart för tidigt är inte till din fördel, är du väldigt tidig kan du kanske hellre ta en kaffe innan. Om du märker att du kommer att bli sen ska du ringa och förklara läget. Var ärlig! En försovning eller stopp i trafiken kan hända alla… Men glöm inte att be om ursäkt!

Förebygg nervositet
— Mitt tips för den som är nervös är att försöka ta det lugnt. Andas. Försök att se intervjusituationen som ett samtal och inte som ett framträdande. Du ska få chans att berätta om dig själv, jag som sitter mitt emot vill veta allt om dig. Du behöver egentligen inte prestera, utan bara komma hit och vara dig själv.

Förbered svar
— Gå igenom ditt personliga brev och cv inför intervjun så att du kan svara tydligt på frågor om den information du angett där. Förbered dig också på klassiska frågor som ”mina svaga sidor”, ”mina starka sidor” genom att fråga någon i din omgivning om hur du är i olika situationer.

Och slutligen är mitt tips till alla som ska på intervju: Visa ditt bästa jag!

Intervju_Frida_1