Bravura_djungel_2-1

News

Men det personliga brevet då?

av Bravura

I jämförelse med det personliga brevet kan CV-skrivandet helt plötsligt framstå som en barnlek. Att beskriva sina arbetslivserfarenheter är konkret: arbetsuppgifter, företag, titel, datum, utbildning. Det personliga brevet är mer abstrakt och det är svårt att svara på frågor såsom: varför är jag intresserad av tjänsten, vad kan jag bidra med, vad vill jag utvecklas inom?
En bra approach är att dela upp brevet i tre huvudsakliga stycken:

  • Specificera vilken tjänst du söker och varför du är intresserad av tjänsten
  • Vart tjänsten passar in i din karriärplan
  • Hur du möter kvalifikationerna

Täcker du dessa tre områden så borde du enligt konstens alla regler ha åstadkommit ett relevant och konkret personligt brev. Ditt brev ska fungera tillsammans så att det binder samman ditt CV till den tjänst du söker. Det är här som du har möjlighet att knyta an till de meriter du presenterat i ditt CV och utveckla vad det är i tjänsten som känns relevant för dig. Ta chansen att berätta för oss varför du är intresserad och varför du passar för tjänsten.

Och kom ihåg: innan vi öppnar ditt brev så vet vi inte varför du söker och det kan du utnyttja till din fördel!