osman-rana-263708.jpg

Data Scientist Program

Vi hjälper dig att utbilda framtidens data scientists

Genom Bravura Data Scientist Program kan du hyra en konsult som kommer att utbildas och inom ett år vara färdig att kunna certifieras till Data Scientist på ditt företag. Bravura och SAS Institute erbjuder ett utbildningsprogram och rekryteringsupplägg för att möta en ökad efterfrågan av specifik kompetens och samtidigt skapa förutsättningar för en ny grupp med specialister att komma ut på arbetsmarknaden.

En Data Scientist beskrivs enklast som en multikonstnär, en person som kopplar ihop analyser med affärsutveckling. Till skillnad från en analytiker förväntas en Data Scientist även vara en vass kommunikatör och kunna presentera data och analyser på ett sätt som skapar nya affärsmöjligheter. Enligt oss är det en utmaning för företag att hitta människor som kan hantera alla färdigheter som är viktiga i en roll som Data Scientist. Företagen sitter med stora mängder data och behovet av analytisk kompetens som kan tolka detta ökar, samtidigt som denna kompetens behöver förstå affären och kunna skapa värde utifrån tillgänglig data.

Så fungerar tjänsten

Ditt företag hyr en konsult via Bravura under 12 månader. Under perioden kommer konsulten att utbildas till Data Scientist av SAS Institute. Parallellt med utbildningen integreras konsulten i er verksamhet för att efter avklarad utbildning vara färdig att kunna certifieras till Data Scientist.

Under utbildningsprogrammet kommer kandidaten vara anställd av Bravura och uthyrd till kunden, med intentionen att kandidaten efter ett år går över till en anställning hos kunden. Under programmet kommer kandidaterna även träffas på kompetensträffar där de får möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Upplägget ger oss möjligheten att lägga extra fokus och engagemang på kandidaterna under deras intensiva utbildningsår och vi får ett nära partnerskap mellan kundföretag, oss som arbetsgivare och SAS Institute som bedriver själva utbildningen.” säger Mathias Härenstam från Bravura.

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!